Om en fin vän

22.4.09

Vi fikade på café Eva i Haga jag och Zuz. Hon hade köat dagen innan, för att vinna till sig cirkusbiljetter. Gratis cirkusbiljetter, som hon tänkte ge till mig.
Nu är de mina.
Jag höll upp dem mot ljuset och tänkte att det här hade jag aldrig haft råd med. Mitt hjärta svämmar över av tacksamhet. Hon är en av få, som vet hur det är att bo med tusen barn på ett frimärke. Jag tänker att jag ska aldrig glömma den här tiden.
Mammor brukar vilja etsa in bebistiden i sitt minne, för mig är det nu som jag vill tatuera in i själen. Aldrig glömma det svåra, eller bli för fin för att uppskatta det lilla.
Jag tänker att någon gång ska jag och författaren bo i samma stad, och gå på en cirkus han och jag. Ta med oss 7 barn, ha finkläder och sedan gå på fin restaurang. Stolt skulle jag vara. Jag är. Stolt.

Väldigt.
Tack Zuz, du är en sol för många ska du veta.


2 kommentarer:

Julia sa...

Fina vänner är bra. :) små solar också.

Drömma Lotta sa...

Och du har en fin blogg. Som jag tipsar om snart...