Hemma hos

5.7.09

Ett litet inredningsinlägg måhända? Ja det vet jag inte än, eftersom mina inlägg är totalt planlösa de gånger jag inte har en bild att utgå ifrån. Då har jag någon slags idé, oftast.
Ett rum i min spatiösa våning på 2 rum och u-formad köksvrå utan plats för bord. Ett rum har möblerats om. Mitt liv utspelas till större delen av min hemmavarande tid här. Det äts vid den till hälften ommålade äppletgruppen från 40-talet, det sorteras papper vid sekretären för 290 spänn inhandlad på Sarons loppis (som det mesta i skilsmässohemmet) och det sovs, tittas på film, knullas och bloggas i den runda sängen. Den där sängen har varit det första man ser i över ett år nu och jag är bara less på hela grejen.
Tvn på väggen snett ovanför gör att barnen hänger där mycket, och barn smular. Herre vad de smular och grusar av sig. Och hur skönt är det att sova i ett helt sandtag i värmen som nu visserligen verkar ge vika för en tid.
Som ni märker har jag ingen plan för det här inlägget.
Jag köpte en underbar mörkt gammelrosa divan förra året, på ovan nämnda shoppingparadis. Inte sitter någon i den nej nej. Så jag fick nog idag och styrde upp en smärre homestyling med H och stora E. Så nu har jag någon slags pensionärsbetonad soffhörna vid tvn. Det ser lite lustigt ut, den är inklämd mellan en grön vägg och ett klädskåp från 1890. Men barnen har hängt där halva dagen.
Vilket delvis kan bero på en himalayahög av tvätt på den runda saken. Men ändå, att det var så lätt.
Nu funderar jag på att skänka bort sängen och styra upp den där järnsängen jag alltid drömt om. Men lite nostalgiskt blir jag ändå. Det har hänt så mycket i den runda, i 5 år. Jag låg halvgravid, konstant blödande och godisätande i den, sedan ammade jag i den i ett år, och när vi sedan skilde oss sov jag ett tag med 4 ungar i den.
Universitetsmänniskan slog läger där ett kort tag, fast han sov nog aldrig över? Lingvisten har sovit över som vän flera gånger fast en gång gick det överstyr, min dator tog stryk och skärmen såg ut som ett konstverk sedan. Det är ett kärt minne, jag hade mitt första ordentliga exmakemöte samma morgon sen, vilket jag glömt bort. Så han gick in och tittade på min lätt bakfulle snarkande vän och fnös. Festligt värre såhär i efterhand. Väninnor har suttit på sängen som utspridda blommor och pratat om livet där, och jag har gråtit mig igenom ensamma nätter som nyskild.
Sen träffade jag Författaren och vi har ägnat oss åt kärlek där, så att man gråter och skrattar på samma gång. Jag har verkligen blivit sedd i den där sängen, och nu talar jag inte bara om sex utan det är så mycket äkta prat och skriv och blickar som utbytts just där.

Ändå, det är kanske dags att gå vidare och börja på något nytt i det här rummet. Så för omväxlings skull sitter jag i skräddarställning i min kyrkbänkssoffa (Saron, gud var jag tjatar) och tittar på den. Kasta/ge bort, eller behålla ett tag till?
Dessutom fick jag ju i födelsedagspresent att Kittyhawks pappa målar om alla väggar och tak så om jag får det och en ny säng fixad kommer ni att få se inredningsrep härifrån kan jag garantera!

Mannen som jag nu ska tipsa om har inget med min säng eller målarfärg att göra, däremot har han själv ett ovanligt skönt hem med jättefin pärlspont i sitt lutande gamla kök. Den syns om ni tittar på inlägget om mormorstavlan.
Herr Lindblad


I morgon ska jag ha möte angående Drömmas och min hemlighet och butiken är under sommaren stängd på måndagar om ni missat det.
Godnattkyssar från Drömma-Lotta4 kommentarer:

Anonym sa...

Det låter som att även om sängen försvinner ur din lägenhet så finns den kvar i ditt minne... Med det så kanske skiljas åt känns lite lättare./Fen

Krickelin-Krickelin sa...

Svårt. Men du har ju minnena kvar. För jag tycker verkligen du ska fixa till den där järnsängen, låter underbart ju, med en gammal järnsäng. Att få nya minnen i.

Linda Samuelsson sa...

Åh Lotta du gör mig förfärligt nostalgisk nu. Vilket fantastiskt inlägg, sådana vill jag gärna läsa fler utav!

Att tänka på alla människor som passarat i ens liv, alla fina stunder med vänner utifrån en möbel, åh!

Keep it up! Och va skönt för dig att vara "ledig" på måndag ;)

Drömma-Lotta sa...

Fina ni...

jag ser klart nu.
Sängen ska ut och det kanske kommer att ta lite tid, men ut ska den banne mig.

Tack.