Drömma-Lotta

28.2.09

Stolpiga röda skor
bästa kunderna
öppet hus i Mikels ateljé
godis i karamelliga färger
vårkänslor
bröllopsklänning från 50-talet landar i butiken, str 38
norskor har catfight om skinnkappa från Paris
hinner blogga om min outfit vilket tar hela dagen pga av allt roligt folk
bästa kjolen
prat om Camilla Norrbacks vår, (hon hade med en kjol i GP idag)
randig halsduk som jag fick av Reflective Circle, skön!
alla är så glada idag
nya skor
stolpiga röda snygga skor
höga klackar är sexigt

stolpiga skor
stolpiga röda skor
stolpiga röda skor på Drömma-Lotta

Loving lördag

Jag ska äta en slow frukost med barnen och i bästa fall ställa mig i Sarons kö vid halv tio. (Mohahaha, vem är jag kidding liksom...)
Jag träffade Pia en sväng efter dagis, fick en otroligt värdefull kontakt. Till ett hemligt projekt som legat och grott hos mig i ett par år. Ett litet frö, som kan bli verklighet. Nej ni får inte veta, inte än. Men det är stort, och jag delar när the time is mogen. Pias butik har blivit så vacker och jag ÄLSKAR hennes senaste skyltning där ett tänkt par sitter vid ett runt bord. En annan sak jag känner stor love för är:
Studio Violet shop.
Camilla och Elisabeth gör saker jag blir snäll och lycklig av. En kompis sa att stället intill Pia har grand opening idag (vintage) och stället intill det stället säljer Violets produkter. Jag brukar gå förbi stället brevid stället (en ateljé/butik), eftersom det är min dagisväg. Så fint så fint. De har stängt på morgonen såklart men jag ska minsann hälsa på där snart.
Köpte röda skor igår, med t-slejf. Jag ÄLSKAR t-slejf.
Joina min svengelska love lördag och hälsa på både hos Saron, mig, Mikel, Mon Chéri och Pias butik. Och fika, glöm inte att fika med en kär vän.


Drakars moder inväntar våren

27.2.09

Partykvällen nummer 1 i Göteborg.
Fredag, löning, Nöjesguidens årliga prisfest och så Fresh Fish med sin invigning. Vad gör modemorsan? Stannar hemma med sina barn och lägger alla i en hög i den runda sängen. Den minsta draken rullade tillslut ihop sig till en liten boll på min arm. Snusade hest efter ett antal rökpuffar av övertrötthet. Stora eldflickan och jag helghandlade innan dess och jag fick lyssna på bubbel om pojkvännen som sa si och så. De har varit ett par i flera veckor nu. Fast det är visst en annan kille som gillar henne med. Hans hjärta blöder och han tog ut sin ilska på rivalen. Aj och oj. Vi är liksom en kärleksklass mamma... Jag ser mig själv i mina barn. Mitt bättre själv.
På Vasagatan såg vi Skansen kronan längs bort. Himlen var ljust grön vid horisonten och tonades ut till mörkt sammetsblå längst upp. Trädens hårlika silhuetter i allén ledde ögat snett till höger. Månens smala nagel och så Venus. Som en snöflinga. Som det vackraste vi sett på länge länge.
När jag står vid spisen och steker den färdiglagade pytten tänker jag på ingenting. Sen är du bara där, bakom mig. Mina tänder värker efter dig och mina händer är tunga guldtackor. Sen tar jag en sån där IKEAs plastmojäng och sätter runt påsen och lägger in resten i frysen igen. Jag hör precis din röst och min egen som viskar till spisfläkten att jag klarade februari ännu ett år.
Hej våren, hej hej.

Hittade den coola ringen hos Klara.


Öppet hus!

Mikel har öppet hus i sin ateljé imorgon lördag kl 14-20.
Så kom till Drömma & Mon Chéri för helgshopping och slink sedan in till vår trevliga franska konstnär.
/Drömma-Lotta


TAAACK!

Konstnärs-Mikel, Drömma-Lotta, Mon Chéri-Linnéa och Rifatto-Josefina är lyckliga och trötta idag. Det gick över förväntan att ha gemensamt vernissagemingel och vi uppskattar att det kom ca 120 gäster :D

Förutom alla som kom och mina underbara hyresgäster så vill jag tacka dessa fabulösa damer:
Joanna -allas vår ros
Mia -Lindex snyggaste säljare ever
Carolina Persson -Fröken Randig i blogglistan
Isabella som fyllde år och allt, grattis igen¨!

Innan jag rusar till dagis, nyheter från Bråttensbyjohanna i butiken :)
Bla den gröna väskan som är numrerad, (no 5 av 20). 1750:-
Spetsklänningen går på 1200 och den svarta kommer in nästa vecka hoppas vi.
Fredag, den finaste fisken kör igång. Klicka på länken och njut!
Dansa min docka...

26.2.09

Vi jobbar som illrar för att få allt klart. Gud alltså.
Gästlistan bara växer, någon måste till systemet igen konstaterar vi torrt.
Vad önskas kära gäster?

Har inte tid att sitta här nej men ville bara säga att Dressbakery levererat det mesta nu utom vippiga lillkjolen och Bråttensbyjohanna kom med all trikå idag samt grönt läder :)
(Ljuvliga skärp och en finfin väska, nr 5 i en skara av 20 totalt).

Pusskramviseshejhej!


Barn och döden

25.2.09


Barnen är här, har nattat tjejerna nu. Lilla M grät och sa att hon inte hittade till mormors begravelse. Det lät lite fint även om jag inte fattade först.
Sen var hon ännu mera ledsen och grät över att mormor inte fick plats i hjärtat.
Lilla gumman. jag vet inte hur hon kommit på det här med att mormor inte finns. Visst pratar vi om min mamma ibland men ingen av dem har träffat henne så det är inga minnen för dem att hålla vid liv.
Min äldsta son föddes precis 9 månader efter att hon dog i mina armar. Livet är allt bra vackert och stort kan jag tänka rätt ofta. För för mig är inte döden bara hemsk och ful. Den finns hela tiden, det är bara det att i vårat samhälle göms den bort. Man ska nästan skämmas om man har en dödlig sjukdom, eller bär på en sorg. Allting ska alltid gå så snabbt, att komma över ett missfall förväntas ta en månad, en förlorad moder skall sörjas 2-3 mån, osv. Det är helt sjukt faktiskt.
Är det här ett inlägg strax innan ett glammigt shoppingmingel, innan Nöjesguidens prisutdelning och årets modemässa Fresh Fish? Ja jag tycker det. Så många springer runt och skäms, håller skenet uppe och är glättiga. Vet ni vad? Vi kan vara både och.
Vi kan ha sorg och gå på en fest så länge vi orkar, där ska finnas utrymme för en tår i ett provrum med en vän, eller utrymme för ett hest försiktigt skratt att prova sina vingar och där kanske du möter någon som är lite som du.

Hos Drömma är alla välkomna, ok? Jag önskar så att vi alla ansträngde oss för att ge lite mer; en trött får en kram, en ledsen får tid att prata. Det behövs så lite och vi kan vara både och.

Igår dog jag själv lite. Jag ringde ett viktigt samtal, en sällan kommande buss kom. Jag rusade ifatt den, kastade mig upp och skulle avsluta samtalet. Det tog 1,5 hållplats och det var visst för länge. Jag blev plockad av 4! pers som ställde sig runt mig i en ring. Det kostade visst 1200 spänn att inte skicka iväg sin sms biljett INNAN du klev på. Då dog jag. För den här mamman har inte de pengarna. Vad fan ska jag göra liksom. De finns inte, det bara är så! Att veta att det går fint att ringa folk och lipa lite då, gör livet en stor smula lättare.
Men fasen vilken dyrköpt läxa...Bloggintresserade

Man kan ju visst prenumerera på mina inlägg. Det har jag sett till.
Titta i högerspalten och lägg till er är ett tips. Men till er som kan sånt här lite bättre än vissa andra har jag en fråga:

Jag brukar ofta lägga ut ett inlägg och i efterhand hitta stavfel osv.
Då fixas det och så uppdaterar jag inlägget. Betyder detta att folk som prenumererar får sin inbox full med kvitton om att "nu har Drömma-Lotta uppdaterat tusen kyssar inlägget för tredje gången"??! Är det så? Gud isåfall...

Dagen innan vårfesten på Drömma och jag tackar gudarna för att min vän Joanna kommer och hjälper mig idag. Mikel och jag ska till systemet, Linnéa ska fixa godiset.
Josefina tänker jag tvinga att städa köket. Jag kan muta henne med knappar till hennes ringar eller nåt. Fast då kan man inte kalla det tvång tror jag.

Mitt huvud är fullt av försenade leveranser, hur mkt bubbel ska man köpa när 114 pers har osat och hur ska jag pussla ihop barnvakter och när ska jag hinna äta och svara på 53 mail...

En som har levererat om vi hoppar tillbaka till designers är Lqist.
Hennes plagg ligger under 1000-lappen och en bra bit under som bäst.
Jag gillar klänningen med blomman (surprise) och den gröna i spets och trikå.
Kjolen är piffig men nog sitter bättre på mina kunder än mig :0)
Ni som är anmälda till minglet kommer att kunna handla vackersakerna till 15% rabatt!

Jag tycker om:

24.2.09


Att stå och diska i mitt lilla lilla kök. När det är lite lite disk bara.
Jag tycker om att samla på gamla förkläden. När jag tröttnat på ett säljer jag det bara vidare, så det är inte trettioåtta på rad här liksom.
Det har landat ett nytt märke i butiken, skriver mer ikväll.
Efter mingelmöte och föräldramöte och någonstans ska det hinnas äta mat var det tänkt..


Mon Chéri

23.2.09Nu börjar det dra ihop sig som det heter. Eg borde det väl heta öppna upp sig säger jag som fött en massa barn och jobbar extra på förlossningen. (Som doula).
Öppna upp sig, för vårfest och invigning alltså.
Jag såg att min fina hyresgäst Mon Chéri startat en facebookgrupp.
Gå med och ladda i våra respektive grupper nu!
Min känsla är att det kan bli stort detta. Många anmälda som är shoppingsugna verkar det som.
Ja det var väl bara det.
Kyss och dags att lägga ner arbetsdagen för idag.
/Lo

Fina bilder från Dressbakery som säljs i butiken, jag hoppas att de hinner levera till festen, det är eg leverans i mars nämligen. Hoppas hoppas!


Ted på Röhsska

*mailade mig om en för säkert många som läser den här bloggen, intressant grej på muséet.
Klipper in inbjudan, och den där Gråbacke är ju en helt förtjusande kund kan jag tala om!

"Tisdagen den 24 februari kl 18.00
Modeseminarium: Den textila modeindustrin i Göteborgsregionen
På uppdrag av Business Region Göteborg har Carina Gråbacke och Jan Jörnmark kartlagt den textila modeindustrin i Göteborgsregionen. På Röhsska presenteras rapporten med nya rön och förslag på hur regionens textila industri bör växa. Presentationen följs av ett samtal där rapporten kommenteras och diskuteras. Seminariet är ett samarbete mellan ADA och Röhsska museet.
Avgift 60 kr om ej annat anges. Fri entré om du är under 25 år. Design-, konst- och arkitekturstuderande har mot uppvisande av intyg fri entré. Ingen föranmälan men begränsat antal platser. Vi säljer biljetter från klockan 17.00."

*Teddan är söt och så men han mailade mig inte personligen, det såg bara så tufft ut att skriva. Jag får utskick på facebook eftersom jag är med i "hans" grupp. Som har säkert tiotusen medlemmar så det är flott värre verkligen.


Vårdofter lirkar sig in under dörrspringan

Jag hittade det här sköna, hos Anna.


Ullkjol från Emmaus. Skärp gammalt nåntingnånting, spetstop 60-tal från Drömma. Finns kjol och ja det köptes in till min garderob direkt. Förlåt... Jag fick ett paraply av antikhandlaren som någon glömt för flera månader sedan hos honom. Bara lite trasigt men Mikel lagade i sin ateljé. Himla fina hyresgäster jag har. Tele 2 har skickat en dator till mig. Bara sådär. Nejjagskojardetkostar160imånadenetttagmendeficknerminaräkningarsåhimlahimlamycketsådetvardetvärt!


My morning jacketOm jag fick bestämma, träskor och så klänningen som finns på Etsy, och Norrbacks kappa till. Den ser ut som en bedagad målarrock och jag ser blåsaken över en herrans massa olika outfits. Som den jag skissade upp nu. Eller med ett par slitna stuprörsjeans (är det ute eller inne, -det skiter jag fan högaktningsfullt i!) höga röda klackar från ett inlägg längre ner och en för liten hästtisha från m.sahlberg.
Och konstiga gamla brillor på det. Sen kan jag sitta på nåt café och se svår ut och skriva hemliga noveller. När jag var yngre tyckte jag att det var jobbigt att sitta ensam. Nu gillar jag det, att balansera på Nöllers barstolar och titta ut över ett skyndsamt hav av kroppar som ska från A till B på lunchen.
Jag tänker inte längre att de tittar på mig för att det är synd om mig som är så ful och ensam där i fönstret. De tänker istället: gud vad hon verkar ha det bra, undrar vem hon är som strålar sådär...och varför.

En hemlighet: Jag bär afrikanska safirer under tunna klänningstyget, de gör hela mig till en bengalisk eld, på en match i Paris som lillebror var på. Ungefär så.


Fröken RandigVi släpper grrrrymma grejer från Carolina Persson på torsdag.
Kolla även in Fröken randig!
Jag tycker hon gör så fina ting kära C. Tur för mig att hon inte bara är randig.

Mera blommor i mig och jag tänker att du får aldrig sluta skratta i min nacke. Min cykel är trasig. Jag är ok teknisk men ibland har jag bara inte lust. Dessutom är det blötsnö över allt som är trasigt. Hon ville bara vila lite tänker jag...
Toaletten pajade igår igen. Då kände jag mig nödgad, att visa upp mina skills. Gäster ända från Öland hade jag och allt. Det gick fint. Så länge du skrattar mig i nacken blir allt bra.


Tusen kyssar till samma adress

22.2.09

Den här bloggen. Över tusen inlägg.
Mer eller mindre relevanta. Famlande, raka, poetiska, sökande, blommiga, barnrika och tydligen tillräckligt intressanta eftersom läsarantalet sakta men säkert stiger. (Förlåt men det är lite stort för mig).
Jag räknade bakåt, rätta mig om det blev fel, för nu är jag trött.
Sådär trött som man bara blir av att ligga på en gräddbakelsesäng och längta sig igenom en hel dag. Den tusende kyssen blev denna.


Badmodet

Ja du, det var nog bättre förr om du frågar mig. Små stringsaker har aldrig varit min grej och efter 4 barn och bukoperation börjar jag känna mig sugen på baddräkt igen. Jag vågar inte ens surfa runt och titta om det finns några snygga tantgrejer i år...
I min garderob finns mycket klänningar men jag börjar mer och mer upptäcka tjusningen med att bära kjol. De får antingen vara knälånga cigarettfodral eller vida med print och tydlig midja. Midja är ett vackert ord...
Utanför mina stora fönster ligger det snö men jag envisas. Nu tänker jag bara blogga vår! Då finns en blå kappa från Norrback som skulle vara hemskans fin till mina kjolar. Den får ni se på måndag.


Fotograf: Henry Clarke


Annat fint som hänger under kristallkronanJag är en drottningprinsessa idag. Som ligger mitt i en gräddtårta.
(Runda sängen med just nu 2 överkast, ett vitt och ett überblommigt).
Gillar du blommor och drottningprinsessor?
m.sahlberg kan du shoppa hos mig då, det är finfina grejer kan jag lova dig.


Nytt i butiken :)

21.2.09Jag tar ett glas rött och dansar på mina mörkgrå golv.
Idag fick jag en första leverans på Remixskorna. De jag bloggade om innan är samma märke som jag visar nu, men just de 2 kommer att komma senare.
Nåväl, några få av dessa ovan kommer iallafall att släppas till festen på torsdag men finns redan på måndag för provning i butiken. Jag förstår verkligen varför dansare väljer att ha dem, de är väldigt sköna och av bästa bästa kvalité!
De mörkröda med kilklack kostar 1495:- och 20-talarna 1695:-
Remixvintageshoes
Jigwalk


Rifatto Design


Josefina säljer sitt märke Rifatto Design på minglet, hon har ateljén i Drömmas kök. Himla go tjej som gör både kläder, väskor och smycken. Jag gillar hennes ringar jättemycket, säljs från 120:-


Hon är fin

20.2.09


som taggar mig eller vad det heter, som uppmanar mig att skriva en dikt och så.
Gör jag det.
Inte en egen utan.
Han den där du gav mig.


Inne i den väldiga romanska kyrkan trängdes turisterna
i halvmörkret.
Valv gapande bakom valv och ingen överblick.
Några ljuslågor fladdrade.
En ängel utan ansikte omfamnade mig
och viskade genom hela kroppen:
"Skäms inte för att du är människa, var stolt!
Inne i dig öppnar sig valv bakom valv oändligt.
Du blir aldrig färdig, och det är som det skall."
Jag var blind av tårar
och föstes ut på den solsjudande piazzan
tillsammans med Mr och Mrs Jones, Herr Tanaka och
Signora Sabatini
och inne i dem alla öppnade sig valv bakom valv oändligt.

(Romanska bågar, Tranströmer).

Hälsa på hos Li här. Hon som begär dikter, har ljuvligt hår och en fin butik i Malmö. Till våren Li, så ses vi!
Mia kom med blommor och choklad till mig idag. Jag älskar sånt. Det bara är så. Tack, tackelitack. Och klänningen kommer från Dreamandawake, en favorit.
Lördag knackar på mitt kalla fönster. Det ska träffas vänner på Saron, en vän från Öland, kvinnan med skorna som jag bloggade om, och så ska det jobbas och färgas hår.
Minkomihåglistapåbloggen.


Mikel vår kära fransos

Han klappar hundarna, står ut med min och barnens disk i Drömmas kök, han låter lilla M måla tavlor i ateljén när han eg säkert har tokmycket att göra.
Hans tålamod är stort och så bjuder han på gifflar.

Troligen har ni inte missat att vi har shoppingkväll i butiken på torsdag.
Ni handlar nyheter billigare, fyndar på reastång och dricker lite bubbel med mig och mina vänner. Designers dyker upp och kanske råkar det vara just tjejen som hjälper dig med klänningens dragkedja i provrummet, som skapat den. Bara en sån sak!
(Klänningen, inte provrummet ;)
Josefina säljer över sin symaskin i köket, både kläder och ringar av coola 50-tals knappar. m.sahlberg (Mia), är i USA då, men ni får ändå titta in i hennes ateljé och shoppa. Linnéa har vernissage för sin nya butik Mon Cheri och det ni inte får missa är: dessa damer tar än så länge inte kort!! Cash is king hos dem, på Drömma kan ni hosta upp med kortet dock.


Klicka på bilden så ser ni bättre!


Varför utmanar ingen MIG?

Är jag för förutsägbar, för ful, har jag för trista bilder, har jag inga vänner i bloggvärden, va va VA?
De sprider sig som vinterkräksjukan de där utmaningarna. Än ska man visa fjärde bilden i fjärde mappen än är det nr 6 i den sjätte.
Jag hinner inte socialisera och hänga så mkt på andras bloggar. Hur mycket jag än skulle vilja, för det finns sötsaker verkligen.
Så nu hade jag tänkt utmana mig själv, jag må vara många saker men panelhöna är icke en beskrivning som passar.
-Låt se, nummer 4....hm, bara 3 bilder... Ah, blädderiblädder till nr 6.
Bara 4 bilder, vadfalls? Jag börjar undra om utmaningsklubben hackat sig in bland mina bilder och nickat menande "nehej, som vi trodde, hon håller inte måttet..."

Handen på hjärtat, hur många av de utmanade valde verkligen den bild de uppmanades att visa!? Missy är iallafall ärlig tänker jag. Och jag då.
Så jag ljuger inte utan avslöjar modigt, mapp 16, bild 2:

Det var den 15:e juli, jag var lycklig.
Allting började falla på plats och jag kunde sitta och njuta i nuet, med barnen.
Jag vände inte ryggen till och var stressad utan tog upp lilla M, luktade på håret och insåg vidden av det här att vara mamma. Till 4 barn. Resten av mitt liv.
För mig är den bilden en ahagrej. Och det var dagen innan den 16:e juli.


Önskelista

19.2.09Vad tycker ni?


Om min bror


Han är som en bästis. Fast en lillebror, med.
Vi har delat svåra tider, liv och död och liv igen. Utan att säga för mycket har det varit tuffa tider periodvis. Men han har funnits och jag har. Vänner och anhöriga som gått vid ens sida större delen av ens liv är väldigt viktiga. För mig iallafall.
Han pratar i telefon och jag ligger på hans tjusiga soffa. Mätt av krabban och pastan och den Belgiska chokladen som ser ut som bokmärken. Sen insåg jag att han tar väldigt fina bilder, hans ögon ser saker som inte andra gör tror jag. Så, nu har jag sett Eiffeltornet för första gången.


Klänningar och knappar


Det var en konstig dag idag var beträffar ljus, eller ickeljus kanske jag skall säga... och att plåta svarta klänningar är inte särskilt lätt.
Den här är ifrån 50-talet, i ett underbart ulltyg. Draperad och verkligen new look känsla. En dam fick nys om att vi på Drömma älskar knappar. Hon hade en mamma som sparat massor. Det fanns stooora, yttepyttesmå och jättefina i guld. Sen hittade hon mer i sina gömmor och lämnade in idag. Som godis.
Jag tänker ge alla till Mon Cheri för hon behöver piggas upp i dessa influensatider jäntan!
Nu packar jag ihop mig och drar till lillebroren på middag. Han har varit i Bryssel och Paris och jobbat. En tjusig en, men inte lika vintage som jag i klädstilen. Fast hemma hos honom hittar man mera vintage än ikea eller nyproducerade klassiker så där fegar han inte. Han samlar lite på antika mattor just nu. För mer info om min bror maila dromma@.... neej nu skojar jag lite va.


Vackert mot min hud


är när solen silar genom spetsgardinen på min bara axel
är när jag sover bakom din rygg och ser att du är blekare och andas långsammare
är snöflingorna idag som landar stillsamt och absorberas av mina liljevita händer
är de ekologiska underkläderna från finaste Camilla Norrback.


Välkommen till...

18.2.09

m.sahlberg vilken precis som Mon Cheri öppnar sin "shop in shop" på Drömma nästa torsdag.Vi inviger den 26:e kl 18 med STOR shoppingkväll. Josefinas ateljé har öppet hus samtidigt ( belägen i Drömmas kök), och vår fina fransos Mikel har vernissage i sin nya ateljé.
Vi blir ett STORT kollektiv om man dessutom räknar in mina barn och en söt liten svart hund som är Mias. Flott är bara förnamnet...

Barnen är nattade och jag filar på inbjudan och jobbmailar. Det vore skönt att få lägga sig och somna till författarens röst men inte än serru.
Ibland önskar jag att mitt liv var lite mera vanligt (ja det är ju vanligt för mig) så att jag kunde ha helg, slippa ta med jobb hem/barn till jobb osv.
Men samtidigt inte, just nu bara spritter och bubblar det, butiken blomstrar och jag ser fram emot vårrusiga shoppingsugna kunder på kalaset. Det är helt klart mitt roligaste arbete någonsin och jag har testat en hel del.
Jag tar nya bloggtag i morgon men nu vet ni iallafall hur lokalen befolkas framöver!


Nyss, väggen ovanför mitt huvud. Det är inte så lätt att fota i mörker, ser ni gardinens skugga, och guldlampetten likt en svart flugskit?
På dagarna försöker jag vara en skarping, men hemma äter jag kakor i sängen. Och plåtar halvt i sömnen. Suddigt och blommigt är the flugshit, indeed.


Om att vilja stanna kvar i en rund säng


Om att undra vart min Traderavinst till klänning blev av...den ser lite ut som på bilden, tror jag. Minns snart inte längre. Suck.
Polaroider till salu hos Lina Scheynius!
Ikväll hoppas jag få visa er riktigt goda nyheter, stay tuned på Drömmakanalen :)


Boston och jag

17.2.09

i Drömmas kök.Underbara nyheter i kubik...

Jag hinner inte med, den här dagen har varit galet intensiv.
Sitter och mailjobbar och försöker laga min strulande kamera med en knappnål så att ni ska få lite bilder.
Det händer så himla mkt den här tiden på året, dessutom ska det fixas i lokalen och planeras inför minglet!
Ringarna får sådeles vänta, så även uppdatering om nya hyresgäster och spännande möten med designers, bloggerskor och bilden på en klänning som heter OMG, typ.
Damerna på Charleston har sån koll på mina mått att de ringde mig så fort de fått in den, och ja, följdaktigen är den nu min.
Väldigt strikt, svart, sent 40-tal i utseendet och i ull. Draperad och fodralig, höghalsad och som gjord för min nya brosch. Fasen att inte kameran funkar nu...
Jag tänker mig en affärsmiddag på Stearin. Drömma Lo, lovely kreativt sällskap och tjusig klänning. Inte för att jag har råd, men jag har ju min grymma bok: Eatsweden som ger mig billigare krubb.
Finns på Drömma till endast 285:- och då får du käka 2 huvudrätter till priset av en, på hela 12 restauranger :DBlommiga vårnyheter!

En helt galen dag där alla secondhandinlämnare kom samtidigt, att jag dessutom var både barn och hundvakt samt hade bokade designmöten gjorde att jag var nära en hjärtattack redan vid 13.
Nu ska jag ut och leverera EatSwedens böcker till Röhsska och Salt cookshop och kolla om min takrosett ligger upphittad på Hagabion. Jag har inte tid att sitta här som ni märker.
Men apropå Märk-e så vill jag bara kort presentera en underbar vårnyhet: msahlberg finns åter på Drömma.
Sjukt fina blommiga tajts i tyger från Paris, sålde ett par direkt efter att hon levererat. Hon har bra prisbild och somsagt jättefina tyger och jag blev bara så glad av att träffa henne. Hon har skön energi helt enkelt och det känns härligt att ha "fått hem henne".

Rusar, kysser, vinkar!
/Lo


Om en brosch

16.2.09


Jag har tittat på den i 2 veckor. Varje dag. När jag släpat min trötta kropp längs Haga Nygata. Den har legat där och glimrat emot mig med sitt söta röda öga. 20-tal. Den har allt. Det är nästan så att jag ser kvinnan framför mig, hon som bar den på sitt bröst under alla fina fester då det begav sig. Jag tänker, att hon hade en massa vackra smycken men att denna var hennes älskling. Och oh, nu är den min!
Att ha en antikhandlare som vän är inte dumt alls...
Fåfängans antik ligger alltså på Haga Nygata, ett kvarter ifrån Drömma. Ska dit och plåta artdeco-ringar i morgon, vänta bara.


Att önska

att det var jag som skrivit alla de där orden, till dig. Men idag stockar sig bokstäverna mellan mina fingrar. För det finns inga konbinationer som gör känslan rättvisa. Alls.
Jag kan bara säga, hur är det möjligt? Hur kan 2 ensamma människor ha en sådan tur?
Att önska älska och få landa i det, är stort.
/Lotta, eder hyfsat ödmjuka fröken Drömma

Ps,
Malva lyssnade nyss och sa "jag känner mig som en typ sån änglel när jag lyssnar".Ugglor och tulipaner
Jag minns det som igår. Den där vibrerande känslan av att jag inte kunde stå emot. Mitt finger tryckte "bekräfta" fast jag inte alls ville. Och så kom det där brevet, ett som var formellt men samtidigt varmt och personligt. Baby, it's time...
Så jag ville svara, säga att han var bra som gjorde det här, vad det nu var.
Att mitt egna liv kretsade kring småsaker som dagishämtningar, klara livet som nybliven ensam mamma och att jag ville leva så eko som jag kunde vad beträffade tex mina designers i butiken. Jag visste att jag blev för privat direkt men det fick bära eller brista. Känslan var att det gällde livet faktiskt. Han måste fortsätta svara mig, jag såg till att hela tiden ha nya frågor, flörta lite nätt och håva in karln. Med omedveten medveten kvinnlig list. Det var liksom Han.

Jag svettades och mitt hjärta hamrade i bröstet mellan breven. Mitt i breven. Breven... Att lära känna en människa så, tusen på en månad men knappt några bilder alls,(från hans sida) och inte ens ett telefonsamtal innan första mötet. Alla orden från en man som vävde ihop språket till underbara roliga klänningar och hade en sådan självkännedom och var vis som en uggla. Det fanns bara en naiv visshet om att det skulle bli bra när vi sågs. Så jag tog tåget och han var lång och författaraktig och nervös och gick jättefort och pratade hela tiden tills vi kom hem. Sen stod vi i hans sovrum i 2 timmar på samma fläck och bara höll om.
Så var det för idag 6 månader sedan och jag ångrar inte en sekund att jag gjorde mitt Ameliéhopp.
Jag säger inte att det är lätt och inte att det är svårt heller.
Det bara är och jag vill gråta av tacksamhet.
Som en födelse, ett mirakel. Han finns inte vid min sida men är liksom här, i mig, ständigt iallafall. Ok, nu lipar jag lite.

Åsså lite modeblogg:
tåget är x2000 första klass, halsbandet från
Klara Eriksson och klänningen ett lån från Kittyhawk. Tulipanerna för att jag längtar vår.
Ugglorna för att jag älskar dem. Ja, och där kommer vi in på dagens länktips:
en fin kvinna ska sälja dem på Drömma. Snodde bilden från henne.


Nytt av gammalt

15.2.09


Jag plåtade lilla M när hon inte var på humör. Det känns bra att ha målat om och satt nytt tyg på de stolar där originalet var för trasigt. Inredning är som att klä sig tänker jag. Mitt hem liknar mig ganska mkt. Kanske att jag freakar ut och gulligullar mera i hemmet än i klädstilen möjligtvis? Det fräsigaste är att mina söner är impande och gillar nya lampan och soffbordet osv. Nåväl, det är söndag och jag jobbar inte. Bara lite i smyg för jag gick ner till butiken och planerade lite med Linnéa. Mon Cheri kommer att bli en riktig pärla känner jag. Hon har fått in så fina vintagegrejer. Livsfarligt rent ut sagt. Just nu funderar jag på hur vi ska lösa den innersta delen av rummet. Jag har inte råd att betala den delen, men det känns inte helt rätt att trycka in en butik till där...Svårt.
Om vi tar hälften var kunde vi ha som en gemensam moodboard/lounge/butiksyta där. Med rosa golv. (Trägolvet tar slut där nämligen...)
Jag vet flera av er läsare jag skulle behöva feedback ifrån, ni skulle komma dit och svänga med era kreativa tankespön :)

I morgon firar jag och författaren 6 månader sedan första träffen irl, och 7 månader brevledes. Det känns som igår och hundra år sedan på samma gång. Jag länkar inte och har mig, ni som är nyfikna kan ju söka er bakåt runt augusti eller läsa hos Petter i länklistan.

Fin vilodag till alla!
/Fröken Drömma


Förtispännbah!

14.2.09

Kostade mina extrastolar som ska komplettera de nymålade milt vårgröna.
Nu är det bara en billig matta som fattas så är min borg ett lyckans ro och paradis. Det var bara det jag ville säga tror jag.
Det och att jag hälsar den aldrig sinande strömmen av nya läsare från Moderniteter välkomna :) Fin helg till vackermänniskorna, här får ni två snöänglar:Om spetsgardiner och lampskärmar som klänningar...
...och om mina nya stolar. Och taklampan med rosa skärmar.
Allt är som godis, och som klänningar. Saron is the shit för en ensamstående loppisbrud. Sen är det ju inte fel att träffa kunder, designers och bloggerskor på samma ställe.
Och snart kommer barnen hem från sin semester. De har åkt hundsläde och lekt i meterdjup snö. Jag tänker att jag ska kramas mycket och i morgon bakar vi och kramas ännu mera. Jag känner mig lite halv utan dem även om det varit skönt att hinna komma ikapp sig själv lite.
Dagens fynd blev förutom allt i bild även ett hjärta av Mimmi. Hela hon är.
Ett stort hjärta. Tycker jag. Tack!


Örongodis

13.2.09


Sabinas nyinkomna örhängen är av gamla spetsar och ser ut som kristyr.
145:- paret. Idag spelar Stefan Sundström för mig och jag undrar om det är dags att göra en konst utav att gå eller om jag ska ta Biancahojen till Saron...
I natt tejpade jag upp tankarna på väggen vid min säng. Så många handlade om kärleken, det verkar vara temat i mitt liv. Kanske att det är så i allas?
Förlåt, men våren är i antågande. Vissa lider av pollen andra av ett hjärta som svämmar över.

Glöm inte att alla som handlar för över 500 pix idag får ett presentkort. Det enda ni behöver göra är att tala om att ni läser bloggen vid betalning.
Kärlek,
Lo


Mera om hjärtan

Jag såg i min statistik att jag får läsare ifrån dessa 2 inspiratörer igen.
De har länkat till mig -TACK, och även till: flickan som snart öppnar en shop in shop på Drömma + bloggen med de vackraste bilderna.
Och när jag gick in på bildmakerskan Fröken Ö ovan fattade jag äntligen vad som var fel med mitt valhänta försök till tavelvägg. Anade ju, men hennes bilder fick mig att inse. Symmetri är inte min grej. Jag är lite mera som hon...och mina nymålade stolar ska få nytt tyg: 50-tals dukarna.

Fräcka fredag: jag snodde bilden från Fröken Ö.
Annars tittar jag på tv med det bästa godiset som finns:
exotisk frukt, mörk choklad och en gnutta barnförbjudet i det antika kristallglaset.
Författaren får förlåta men jag har en liten crush på Johan Rheborg och hon hantverkaren, Sisela. En synnerligen angenäm kväll får jag säga.


Till alla blogghjärtan en liten present:


Ni som handlar idag och i morgon för över 500:- får ett presentkort.
Tala bara om att ni läser Drömmas blogg vid betalning så skriver jag ut ett personligt till er, snabbt och lätt.

Jag är väl inte en vän av jippon sådär, men det är ändå lite gulligt med hjärtan och så. Sen är det ett sätt att tacka för all feedback, presenter och kloka ord som har kommit ifrån så många läsare. Det här är inte bara en butiksblogg. Utan även en del av min livsresa börjar jag förstå. Och att så många faktiskt läser den känns helt enkelt bara ända in i hjärteroten bra!

Så tack igen och ha en jättefin helg allesammans.