Önskelista

31.7.09

Kan någon förstå hur mycket jag skulle behöva en biljett till festivalen som är här i Göteborg om 2 veckor? Musik och vänner är vackert när man inte är så bra. Dessutom, dessutom vill jag bara påpeka. Lämnar jag barnen den veckan så jag behöver inte fixa barnvakt. Det är trist att vara ickepengarik i stunder som dessa, snälla snälla ge mig...

Sitter och tittar på Lars. Söta ödmjuka dansanta stilige Lars. Någon gång, ska han få göra en klänning till mig. Han verkar fantastisk med sina kunder tycker jag. Gulliga människan syntes på tv4 morgon i morse...

Tillsist, och jag har visat den ena bilden redan. Från Twist & Tango. En blus, en kjol och så igen, den svarta klänningen. Min min min...

Ha en bra helg kära alla ni som läser.
Kram från Drömma-Lotta

Lars Wallin
Twist & Tango
Way out west


05:50

Allt på bilden är vintage utom ungen. Som alltid vill bestämma själv, inte bara vad som ska kläs på den lilla kroppen. Den lilla kroppen, det lilla livet.
Jag älskar mina barn så jag sprängs, på ett bra sätt.
Och jag tänker att jag lyckats rätt gott med att pricka in möten med bra människor de här dagarna. Vilket jag tänker fortsätta med.
Och på lördag ska det ordnas en middagsfest för en bästa J som fyllt år.
Bara nära vänner, en sån tillställning orkar jag med. Nå, nu ska jag sova en stund och jobba riktigt fint sedan.
Nattnatt.

Håkan
Thåström
Silverbullit


Ting sker...

Och man väljer knappar, sprättar, slänger de av plast och sätter in nya fina i guld.
Det stod mellan de och fina bruna gubbknappar i läder.

Jag kan inte sova, drömde att jag var hemma hos S och skulle prata om livet. Men inga ord kom ut ur någon av oss så jag skulle bada. Jag fyllde omsorgsfullt en vit plastmugg när jag låg på knä i köket som även var ett badrum. Tänkte att jag ville ju inte ta plats... Sen ville min vän gråta men det gick inte och jag började må så illa så illa tillslut kräktes jag, tårar kräktes jag.

Vad ger ni mig för den, det är inte konstigt att jag vaknade.
Ting sker.


Ps, väskan är från Once Upon A Time på Olivedalsgatan, Kappan finns på 70& rea på Drömma, skorna är från Hasbeens, klänningen från Drömma/Dreamandawake och knapparna jag sydde i hittar ni säkert liknande hos Butik Bolla i Majorna.Once Upon a Time...

30.7.09Present nummer 2 för dagen, kan även bli din!

Slitstark tygkasse med tryck på båda sidor. Får du om du shoppar hos Pia idag. Hon har 70% på det mesta i butiken och skall göra om sitt koncept en hel del. Skynda er dit och fynda, för det är en tjusig kasse att få vill jag lova!

Once upon a time


Kramar

Det har inte varit för att fiska efter dem, men jag har fått i överflöd.
Så jag säger tack, igen. Och presenter har jag tagit emot. Så vackra ord och gåvor. Det ska jag tänka på när någon annan har sorg, att det faktiskt känns ganska så bra att få ett hjärta att sätta på sitt kylskåp, eller en finfin tygkasse tex...

Hjärtat och fina ord kom på posten idag.
Hon är fin den där konstnärinnan, Anna-Lena Mayor Ekeblad


ÅskaJag glömde sladden hemma så min skärm är lika dov och mörk som himlen. Jag ser inte om bilderna jag laddat in är ok, ni får leva med saken. Det åskar här. Skönt. Jag vill bli ren. Och det är lugnt i butiken sånär som på två ovanligt söta väninnor. De kvittrar runt med snälla röster och provar halva butiken. Det känns bra att vara här. Men. Jag har svårt att hinna sörja och vara ledsen. Så är det ju, när man har ett jobb och barn. Fast, nu är ju kidsen hos sin nykära (förlåt jag behövde visst kräkas) pappa och har det fint där.

Jag tog ett glas vin med Pia (inte designer-Pia) igår och pratade livet. Hon är klok, hon har varit med om ett och annat. Tjejprat och vi spanade lite på Universitetsmänniskan, han skulle på middag på Operan och var väldigt flott.
Tänk va, hur mycket jag varit med om de senaste 2 åren. Inte undra på att jag blir trött alltså...

En läsare såg inlägget om min runda säng. Hon får den. Nu ska vi bara hitta någon som kan köra de 4 tårtbitarna till henne på söndag.
Ja, min klänning kommer från Dreamandawake, halsbandet från Fåfängans antik i Haga och min sorgebrosch från Drömma.


Om klänningskonstprojektet

29.7.09Ernst Ludwig Kirchner, självporträtt med modell, ca 1910.

Ett litet projekt tog form idag. Jag berättar mera när vi är lite på det klara över utformningen.
Jag och Marianne S. Bratile. Hon ska måla porträtt på kunder i mina klänningar.
Ett i månaden.

Månadens tavla/månadens klänning, med början i september
Och redan nu kan du njuta av Mariannes konst på Drömma, just vid kassan.


Om rea och bröllop


Bild snodd från Fröken Randig som hälsade på mig nyss.
Hon hade med sig en sagolik liten muffins cupcake eller vad folk säger nuförtin.

Just nu önskar att min mamma levde, hon skulle säga de rätta sakerna och bädda ner mig. Kyssa min panna och säga lilla gumman. Ibland behöver man få vara liten. Tur att jag har så vackra vänner. De är min familj, verkligen.
Barnledig vecka och jag fyller den med jobb, renovering och som sagt, vänner.

Jo, om Fröken fräken ovanför då, hon visade sig vara en hejare på bröllopsklänningar.
Och eftersom jag ofta får förfrågningar om just detta så passar jag på att tipsa er.
Dessutom har hon en finfin reastart just idag. Så, gå till Vallgatan 9 i Göteborg. Nu, genast :)

Ps, jag ska kasta ut min runda säng och undrar. Hur gör man då?


När hjärtat går i kras

28.7.09Jag borde inte skriva nu men så tänker jag att jag inte bara kan stirra in i väggen, jag måste bita ihop. Jobba. Vissa människor är bra på det, andra inte. Jag är rätt ok, verkar det som. I 3 timmar arbetades det, med sjuka barn hemma. En gång när jag böjde mig över kvittoblocket droppade det tårar ner på disken. Det var inte meningen, och det var ändå bara en turist-kund. Tror jag.

Iallafall, det här hade jag på mig idag. Min skönaste kjol som aldrig skrynklar och en stickad top som jag fått i present av mormor. Det är nåt snobbigt seglarmärke tillika ett reafynd. Jag bryr mig inte om märken, den är fin. Och eftersom jag tappat mitt hjärta är det extra bra, att båten över hjärtat just lyser röd.

Ibland fattas svåra beslut i livet, det är inget som jag vill prata om här men jag har sorg. Och det är allmängiltigt det där med sorg. Chock, sedan börjar man ta in det som hänt, förtvivlan. Ilska, besvikelse, vända och vrida på saker, ordlöshet.

Jag har någon slags förtröstan, om att allt hemskt alltid för goda ting med sig i vågsvallet. Det kan ta tid på sig, att nå mig på stranden, men det goda kommer. Och så ser man, och förstår. Inte nu, men sen.

Jag fick ett brev också idag. Som fick mig att gråta för trettielfte gången. Jag hade glömt att svara på ett uppriktigt mail, mitt svar är ja men hon tolkade min tystnad för ett nej.
Min mail spökar men jag kan skriva till henne i morgon. Eller om hon i bästa fall läser min blogg, vet inte men. Mitt svar är JA.

Sen tillbaka till min sorg igen.
Och nu blir jag privat ändå men det beror på att jag inte orkar med några hejarop eller frågor om min resa. För det finns inget att heja på. Jag har ingen pojkvän längre. Det står svidande klart på facebook, jag valde att klicka på knappen "välj singel" när han gick ur. Det behövde ses på pränt på nåt sätt. Fy f_n vad jag aldrig mer ska vara offentlig i kärlek.
Det är enda och sista gången jag skriver ett ord om den saken men på ett sätt känns det bättre att alla som följt oss vet. Jag orkar och vill inte förklara mig utan bara säga att en kärlekshistoria är över.


Tystnad

27.7.09Ok att barnen busade lite och att vissa kids som var typ noll år rökte, störde och jiddrade. Men för mig, i mitt huvud, var det bara tystnad sånär som på vinden. Den virvlade genom håret och genom vindskyddet av slitna plankor. Den var innanför klänningen och kelade och slank ner för benen och ut i havet där jag stod och svalkade fötterna. Och tankarna.

Det fina med att resa bort är att man får resa hem igen.
Vi åker hem nu.


Om ett fluffigt paraply från Möllevångens festival...

26.7.09

Somsagt, åh vad det fanns mycket vackert och roligt att plåta igår.
Nästa gång måste jag nog lämna barnen hemma en stund...

Cat Power


Bilder från Möllanfestivalen

Utanför författarens hus. Fortplantade sig ljudet av trummorna och de stampande fötterna uppför husfasaden. Tvingade ut folket på gatan som aldrig sover, och de som inte kunde gå hängde som klasar i fönstren. Jag tyckte om det, barnen tyckte om. M blev lite rädd med. Så hon plåstrade sig likt en apunge i min famn.
Det fanns så många bilder att ta men hon var tung på armen, så allt blev suddigt.
Suddigt.
I morgon åker vi hem.


PrettyLilla H och lilla M är på salong hos mig och lilla E.
Glitternaglar, korkskruvar och turkos ögonskugga...
Alla färger är finast!


LSD

24.7.09

En för övrigt fantastiskt klädd kvinna på en av Malmös otaliga stimulerande lekplatser...

Lata Sommars Dagar
Lagen Som Dömer
Livlös Simulerade Dam
Lekande Sju Dansbarn
Likvid Syntes Distraherar
Lustfylld Sann Död
Lemmars Svalka Delas
Lika Som Drömmar
Lottas Sanning Dansar


Grattis J!Min vän fyller år idag. Om jag var hemma skulle jag korka upp och ge henne ett glas bubbel efter jobbet. Riktigt, dyrt fint bubbel.

Istället springer jag i en trappa i en stad som inte är min. Den börjar bli lite hemma men ändå inte. Det hela är mycket exotiskt. Barnen säger, att det luktar det ser ut folk ser ut och parkerna är si och så. Det är nyttigt för dem. Det är enkelt för dem. 7 små liv och vi är en cirkus för andra att beskåda när vi rör oss. Jag tittar på alla och det är vackert och jobbigt alltsammans.

Hej hej,
Lo


Skor och skärp

23.7.09

Jag har fått in ett gäng skärp som är fina. De brukar ligga på 95:- men vissa är lite dyrare om de är breda eller särskilt fina.
Egentligen tycker jag att de är svåra att presentera snyggt, det blir lätt skräpigt och man får hålla på och plocka med dem hela tiden. Men men, nu är de så fina så jag får väl stå ut ett litet tag...

Skorna har jag lite svårt att tidsbestämma men jag tror att de är sent 70-tal.
Svart lack och detaljer med sammetslen (fusk? har dem inte framför mig) mocka.
Str 37. Varför är alla fina vintagepjucks så små...

Fredag snart och då fyller min vän Joanna år. Snäll som hon är ställer hon upp och jobbar åt mig på sin egna dag mellan 14-18 :-* så kommer in in till Drömma får ni lova att säga grattis till henne!

Det känns lite synd att inte vara hemma just den här helgen men jag lovar kära J, att vi tar igen det nästa helg...
Kärlek från Lo


Fina saker i butiken...

Allt från Drömmas secondhand:

kjol Laura A, kommer in på tisdag. Str 38-42 eftersom den har ett smidigt resår i midjan. Silverväska söt som socker lämnades in i onsdags, 150:- och ännu en dam har lämnat in en fräsch Maud Fredin klänning.
Denna har flera insnitt under bysten (syns ej i bild) och raglanärm så jag gissar att allt från 36 till 42 kan ha den. En Sommarluftig sak, hon tar 595 ut i butiken för den.
För er som inte vet så är det alltså folk som kommer och lämnar in sina kläder hos mig. Ett jättebra sätt att rensa hemma och dessutom tjäna en slant, du får närmare bestämt 50% av utpriset vilket vi kommer överens om tillsammans.
Jag letar framförallt efter klänningar, 60-tal och äldre men annat kan funka det med.
I princip portförbjudet är 90 och 00-tals outfits så att ni vet.

Eg skulle jag önska att butiken var proppfull av 20-50-tal men det är hemskans svårt att få tag i nuförtiden...


Om volangspets till salu

22.7.09Gräddfärgad spetsklänning 450:-
Mera en xs än s, fast en s med midja och inte alltför bred rygg kan ha den.
Jag har lagt på mig en par kg i sommar så den är för liten.
Använd 3 ggr, hel och ren. Volangkrage och bred volang längs ner.
Vad är det med mig och volanger liksom?

Iallafall, den hänger på vintageavdelningen i butiken och är en av de finaste just nu. Jag tänker att du ska gå på date i den, skrida fram över kullerstenarna med röda kinder och läppar. Den du är kär i kommer garanterat att smälla av, det är en sån klänning...
Jag bloggar från liten resedator och det betyder att mitt bildarkiv inte är med mig, hoppas att ni får ut något av min vilande ställning, det är svårt att göra den rättvisa.


Jag och barnen är lediga och reser runt = lite förinställda inlägg, men butiken körs ändå. Dels av Mon Chéris Linnéa och dels av Joanna så ni kan shoppa somvanligt.

Ps, det som är kvar på rean hänger nu på 70% rakt av och gör så ett litet tag till.
Passa på innan det är försent, det är roligt att fynda till vrakpriser ibland ;)
Kära hälsningar, Drömma-LottaStreetstyle min själ!

21.7.09I våras var Birgitte här och raggade upp oss utanför Drömma. Såhär såg jag ut den dagen och det var väl trevligt med allt utom att texten var helt fel. Pumpsen är från 80-talet om jag får be och koftan är en Norrback faktiskt.
Spelar väl mindre roll, det var fint att få mail från fotografen och att moderedaktören gillade min stil måste jag ju bara få skryta om lite här va. Det är ju min blogg :0)

Birgittes streetstyle från Göteborg.


Gode gud

20.7.09

När jag var liten hade jag en extrapappa kan man säga, som var min spellärare. Olle. Olle Roos. Jag kan inte i ord beskriva vad han betydde för mig eller ens vågar jag beröra alla äventyr vi var ute på, här på bloggen. Som när han raggade "damer" i Polen på en turné tex. Eller att det alltid skulle tas en sup innan vi gick upp på scen. Gubbarna och lilla Lotta 14 år, på Stadskällaren i Östersund.
Han lärde mig om livet, lite för tidigt vissa gånger men jag blev en bättre människa i sällskap med den alkadenärapensionsåldern charmige jazzmusikern. Han älskade mig som sin egen dotter, men jag var lite glömsk och lat stundtals, och medelklass. Han kallade mig professorn ibland och när jag glömt noterna eller ställde för dumma frågor vände han sin skäggiga haka och röda näsa mot himlen:
"Gud giv mig styrka!" Brukade han ropa med nävarna i luften och sen skrattade han så att magen hoppade. Han kunde bli arg med. Men det är en annan historia.

Det här är tydligen en låt till honom.
Fin musik

19.7.09


Finfin.

Jag ser jagad ut. Det är låten som är fin, inte Lottan. Det borde vara skräckfilmsmusik. Men koftan är fin, den är från Drömma/jumperfabriken. Finns en kvar i str L. Blå och vit.
Drömma är stängt och det har regnat. Det regnar. Gud gråter. Jag är ordlös och tänker på att jag borde slipa ner det jag spacklat och på att jag känner en stor kärlek till människorna runt mig. Krama er, är vad jag vill. Mest hela tiden.


Prova klänningar...Hoppa i sängen vara ledig sova mitt på dagen äta mackor hitta en park jag inte visste fanns tänka på himlen tänka på döden prova klänningar spackla ett litet rum bjudbullar hos någon annan längta efter vissa vänner tänka på önskningar hitta färger bekänna färg tycka om bilder lyssna lyssna på koltrasten svala luften och hitta ett hemligt plommonträd...


Jag glömde min tröja i cykelkorgen över natten...

18.7.09Det var en hemskt smärtsam dag igår. Jag somnade klockan 6 på divanen. Efter aningens för många mandelkubb. Min nya fina kofta somnade i cykelkorgen på gården. Vaknade blöt och kall.
Någon log i min disk och sen sov vi lite till.
Nu regnar det. Faktum är att det ÖSregnat idag. Jag gillar det. Man kan sitta inne och stilla sig. Eller, man borde visst fortsätta på ett halvfärdigt grönt bord. Sen.
Jag och Linnéa har skyltat om. Ett "sommarfönster". Det ser lite ironiskt ut idag. Visste ni att blöta kullerstenar ibland tenderar att lukta fisk?
Antingen det eller mossa eller bara sten. Sen syr jag i knappar, lagar klänningar och tänker på hösten.
Hej hej.

/Drömma-Lotta


En flicka runt din halsOm ca en vecka kommer dessa bebisar till Drömma. Stora silverkaméer kallar jag dem. Handgjorda av silversmeden Johanna E Fagerstedt och med den där icke massproducerade tyngden när man väger den i handen. Så himla vacker, så himmelens fin.
1200:- tar vi för dem och på bilden ser ni den med sidenband men den har en trevlig upphängningsanordning vilken gör att du lätt kan byta till ett svart pärlhalsband förslagsvis...maffigt blir det då!

Hälsa på Johanna.


Dalia flyttar in i Drömmas kök

17.7.09
och hon har köpt den vackraste maskin man kan tänka sig...
Med perstorpsplatta och allt. Tänkte att ni skulle få en visning, så att ni vet varifrån vissa vackra kläder kommer ifrån. Som jag skall blogga om i höst.

Jag har väldigt ont idag.
En sån där smärta som får mig att kallsvettas och vilja dra mig undan för världen. No can do. Så. 3 timmar till, sedan lite vila.
Tur att Linnéa finns, och mitt äckliga te, och min kärlek.

Jo, jag har tänkt lite grann på det där med att inte vara singel. Hur det kändes att skilja sig och inte längre passa in i mallen. Inte längre bjudas in.
Nu är jag ju inte singel längre, men jag kommer ändå alltid att vara ensamstående med mina barn på ett sätt. Speciellt så länge jag och Petter bor i olika städer.
Och när den dagen kommer att vi flyttar ihop, då har vi 7 barn. Aldrig att någon vågar bjuda oss på middag. Aldrig att jag kommer att passa in i mallen. Vilket jag som sagt aldrig gjort.
Jag vet inte vad jag ville ha sagt, det var väl att jag läste Julias blogg Vardag, och att jag tänker mycket när jag har ont.


Hej...

16.7.09

Stora H (bild 2) tog en bild på mig igår eftersom jag ville visa hur duktig Linnéa på Mon Chéri är. På att klippa hår alltså. Ja, hon är bra på en hel massa saker men nu klippte hon mig alltså igår...tack igen :)
Blomman i mitt hår finns i olika färger för 79:- på Drömma. Min jumper är ett secondhandfynd från Drömma. Jag klarade inte av att sälja den. Hm...skäms lite.

Ser ni mina fina små solstolar? Jag ska släpa med en till butiken idag så att vi kan skylta om. Sen kommer min vän E som tydligen är megaproffs på illustrator och sådana dataprogram. Vilket behövs till min hemlis. Som snart inte är en hemlis längre... Barnen lämnas till pappan och efter jobbet och ett städröj hemma ska jag till stationen för att möta Författaren. Han kommer idag. Så lägligt.
Eftersom det är ett år sedan vi hittade varandra.

Ett år. Ett helt år har det gått. Jag fattar ingenting? Vare sig att det gått så lång tid, vad jag har gjort under det här året, hur vi kunde "springa på" varandra sådär märkligt och att det är så magiskt bra allting. Nej jag har inte ord nog idag, jag tjyvkikade på hans blogg och det står en massa vackra saker om mig. Jag kommer att få storhetsvansinne, är det sant att man får känna sig såhär älskad och hemma i en relation? För jag känner ju precis likadant för honom. Jag vill tacka någon, livet, Gud, Jesus, ödet, oss, jorden eller vad/vem det nu är som styrt upp detta mitt livs möte.

T A C K.