Röd

30.9.09En röd känsla förstärks lätt av röda strumpbyxor och gummistövlar.
Strumporna som ni brukar fråga efter, är av märket Vouge (60 den) och inhandlades hos den där underklädesbutiken på Linnégatan, Linnet kanske den heter?
Klänningen är ett Humanafynd i Malmö, 50-tal så det bara skriker om det.
Och så mina nya stövlar, som vi köpte för 200 kr när vi var i det beryktade Ullared.
De är nog de skönaste jag haft och nu sitter jag här och väntar på regn...

Love från Drömma-Lotta


Kyss mig långsamt, baklänges!

Jag sålde lilla söta bordet till Carin på Kyss Johanna och hon hämtade det när jag inte var här.
Nåväl, idag när jag kom till jobbet hade hon lämnat en present!
En som jag faktiskt bloggat om tidigare men inte haft råd att köpa själv.
Gissa om man smälter?
Gåvor är ljuvligt att få för det första men det är ett ställe som jag verkligen varmt kan rekommendera att shoppa på, gåva eller ej.

Så, klicka på länken och kyss Carin från mig.


Linda Samuelsson

29.9.09


Hon gör fina smycken den där Linda. Nu säljer hon hos oss och jag har försökt fota halsbanden, ringarna och de söta örhängen. Det gick sådär, så håll till godo med dessa halvdana.
Det är något med silver och kameran, jag skyller på det.
Nåväl, de är släta eller i borstat och finns även som platta örhängen i 3 storlekar och finfina ringar.
Jag gillar halsbandet med spegelramskänsla bäst. Faktiskt är det lite must have känsla på det :)
Priser från 430-850 kr.
Perrrfekta presenter, julklappar eller som peppgåva till dig själv bara.

Linda Samuelsson


Lilla M hjärta stora MVi åker med vagnen till dagis idag. Det blåser för kallt för att cykla, tycker både lilla M och mamman. Hon fryser så mycket att hon lånar min halsduk.
Tubsjalen som säljs på Drömma nu ni vet.
Design m.sahlberg, 295:-

Linnéa sitter brevid mig på jobbet nu, vi unnar oss god sen lunch med tillhörande efterrätt. Inlindade i halsdukar och tjocktröjor. För det är så trist att ha ytterdörren stängd...


Sjukt ytligt inlägg

28.9.09Jag är förälskad i en kofta från Sisters. Och i en blå volangkjol med hästar på, från Twist & Tango. Koftan är blå + röd + byter man knapparna hos Bollabutiken blir den ljuvlig. Varför varför varför är jag fattig och ensamstående. Eller stryk det sista. Varför väljer jag inte ett jobb som ger en fet plånbok. Eller en plånbok, punkt.

Jag vill ha.
Jag vill faktiskt bara ha dem, ok?

Ochförersominteläsermigvarjeveckakanjagtalaomattjagintebrukarsvettasefternyproduceradekläderpådethärsättet.


Mamman som bytte dag

Barnen är här. Vi byter på måndagar nu. Måndagar känns ännu bättre än att byta på fredagar. Att byta på söndag är sämst. Vi har hunnit prova alla dagar eg, eftersom pappan turnérar en del och då måste man vara lite flexibel.
Iallafall, det passar mig utmärkt. Perrrfekt. Det är bra eftersom en hel bunt som jag känner aldrig har sina barn när jag har, och tvärt om.

Vi kramas och lilla M har masserat mina axlar 2 gånger redan. Mysunge. Jag pratar bordsrutiner efter ett studiebesök hos en fin familj i Partille.
Eller Pattille. Som de inhemska verkar säga.
Sen har har sjukt många läsare nu, vilket förpliktigar lite kanske. Men jag har inte tid att bry mig, lilla M vill bada nu.

Iallafall, jag har varit med i en lokal tidning som heter Linnébladet el Centrum Linné. Nåväl, det handlade om butiksägare som driver bloggar, och dess betydelse. Som är STOR enligt mig. Och det var jättemassa roliga kunder i helgen tydligen, det var säkert pga artikeln så puss och tack :D


Jag har alltså en butik i Haga, och till skillnad mot var tidningen så sött påstod bloggar jag mera om kläder än om kärlek.
Klänningar mest.
Fast, det är väl samma sak om ni frågar mig...

Kjolen är från Drömmas secondhand, koftan från Twist & Tangos höstkollektion, toppen en 10 år gammal HM och halsbandet från Drömma/Reil och finns till försäljning nu för 599:-


Om en semester och om en kappa

27.9.09

Jag låtsas att jag åker runt i Paris på den här saken. 1969. Vi köper godsaker och fin loppis på marknaderna. Min långa halsduk fladdrar lite halvt livsfarligt i vinden och gubbarna med cigg i mungipan hojtar åt mig när jag sveper förbi. Det är roligt, fint liv. Där man lagar billiga höstgrytor och går på konstnärsfester.
Om hösten är luften annorlunda i Paris, frisk och ny. I alla städer förresten. Kanske det bara är död och multna löv som doftar, men isåfall gillar jag det.

Egentligen är jag inte i Paris men på Facebook står det så på min status. Jag åkte till Ullared och handlade jättebilliga barnkläder och fikade på parkeringen. Och kappan är en present från Myrorna, där jag aldrig brukar hitta något. Danskt 70-tal som ser lite 40 ut. Bra. Jag är kär i en kofta som är från Sisters och jag hittade massa god mat på Orientlivs i Gamlestan. Sen har ett besök avlagts i Partille (mitt första) och jag har hittat spislock med blå rosor samt besticklådor i glada färger med ruthålsmönster. Hänger ni med?
Det är väl inte så noga eg, titta på kappan och hjälp till att önska mig till Paris helt enkelt. Eller till Porto för att lyssna på Nouvelle Vauge den 9/10. Det hade varit lite coolt...

Kyss,
Lo


The edge of love

25.9.09

Vet du vad?
Jag struntar i om den här filmen är bra eller inte.
Därför att, den senapsgula koftan överst, klänningarna i tunna tyger med blommor på, för en röd kappas skull, för frisyrerna och för att jag bara genom att titta på bilderna här kan känna hur det luktar och känns.

Linnéa skriver om sina drömmar, det är därifrån jag hittade dem. Inte drömmarna, bilderna. Fast hennes drömmar smittar av sig. Och jag tänker att hon kommer att få allt det där. Det väntar bakom nästa hörn och är egentligen ganska enkla önskningar.
Ofta är den enkla det bästa, det sannaste. På det hela taget är Linnéa en väldigt fin och sann vän. Som ni ska hälsa på, länka till och njuta av. Precis som Drömma gör.

Drömma hjärta Mon Chéri.
Jag har ätit den bästa frukosten på länge. Hela kostcirkeln.
Det är ingen idé att ens försöka beskriva, ni skulle dö alltså.
Mätt. Lugn. Ledighet. Att känna sina andetag, att lyssna till dem.
Åka till Paris.
Nej inte egentligen, men jag låtsas. Och det är iallafall alldeles säkert att jag ska vara ledig en hel helg. Stänga av mobilen. Lyssna på musik och inte pip och blipp.
Och en bilmotors lugna brummande. Sus från asfalt och torrtrötta höstlika lövträd.
Gömma sig i stora halsduken, åka på lördagsloppis och packa matsäck.
Se nya delar av staden, laga långsam mat och känna hur kroppen vaknar av allt rent och sant.

Ibland gör man förändringar som innan känns som en omöjlighet. Att balansera vid en avgrund och tänka herre det här kommer jag aldrig att klara. Sedan kniper jag ihop ögonen och hoppar. Till något annat. Som är en ny balans. Lugn. Spänning utan magont, dynamiskt och organiskt.
Jag antar att ingen fattar ett smack av det här men jag pratar om att älska sig själv. Att ta hand om oss själva så att vi orkar.
Och när vi inte orkar förlåter vi och tar nya tag.

Från början till slut handlar allting i mitt liv om kärlek, är det inte så för alla när jag tänker efter?
Kärlek och en god frukost...

Så godmorgon alla fina.
Ät och drick snälla saker i helgen. Sitt i era fönster med en kopp te och lyssna på Bon Iver eller vad ni nu gillar. Våga gråta och våga se en vän i ögonen. Tänk på att ni är bra. Att ni faktiskt är lite underbara och fantastiska.
Det ska jag.

Bästa helgkramarna,

/Drömma-Lotta


After work

24.9.09Gå hit!
Och hit!
Bild snodd helt fräckt, från Poppinglan.


Ugglor och lampor lagom till löning

Ugglor 225:- från MayorEkeblad
Unika lampor 1500:- från Möller

Jag vill ha en lila uggla nej en röd jag är ju röd idag eller rosa fast en grön är fint med, och så kan vi dansa under den vita spetslampan eller den lilla i guld och jag älskar älskar den stora rosa för den ser ut som en festklänning från 1953 och jag tycker att alla borde komma lagom till löning och unna sig en söt och klok liten ugglevän eller en lampa eller både och...


Om ett bord och en känsla

23.9.09Det här bordet inhandlades för länge sedan. I en annan tid. Linnéa på Mon Chéri har fått låna det. Därför att. Det passar bättre där. Är lite för nätt för min smak just nu. Men fint. Väldans vackert faktiskt.
Och nu är det till salu tror jag. Vad kostar det då? Det vet jag faktiskt inte, kanske 1500, kanske ännu mer?

Ibland är det svårt att släppa taget, om något som är så fint men ändå inte helt hundra. (Och här pratar jag inte om något annat än bordet, vad ni än tror).

Min känsla är att det var fint i Saluhallen idag. Strömmingslunchen var den godaste strömmingslunchen jag ätit och herrarna reste sig när jag skulle gå. Jag är inte van vid sådant. Eller att kökschefen/kocken? (hjälp vad säger man) kommer fram och hjälper mig med kappan.
Förbryllande och tjusigt.

Min känsla är att det ska bli försvinnande gott att få vara ledig och gömma mig i ett moln av lugn. Alldeles alldeles snart.


Tankfull

22.9.09Hämtade lilla E på träningen. Köpte vantar på Emaus att brodera på. Hämtade lilla E. Tränade mig på att inte ha åsikter om min ex-man.
Tvättar nu och undrar hur det ska gå med en sak i morgon.
Det blir nog bra lilla L, det blir nog bra...


Jag älskar:

Hon gör mig lycklig, inspirerad och jag sugs liksom in i miljöerna. Förstår precis hur färger tavlor och hud håret och musiken. Är det inte lite fantastiskt, så säg?
Watkins


Hennes ögon

21.9.09

Ville bara visa världen genom min dotters ögon. Hon fick en kamera av min bror för en månad sedan. Jag tycker att det är häftigt, det är öppna bilder på nåt sätt. Med detaljer silade ur en nioårings ögon.
Shit vad jag jag älskar mina barn och vad jag vill gråta när jag tänker på allt.
Sitter uppe och lyssnar på Bon Iver. Det borde ni med, verkligen.
Ren och skär tröst, höst, love, och som en hoppfull början på något nytt.
Ja, och så kom visst orden tillbaka. Jag behövde bara lite tid verkade det som.
Tack, eller nåt.


Tappat ordenJag försöker blogga och jobba och sova och vara förälder och livet livet. Vissa saker får stå tillbaka, som det att ta fina bilder och lägga ut här. Eller ord som rullar runt i gommen och får mig att smacka lite innan de landar på tangentbordet.
Jag läser ett manus och ser inte orden, försöker svara på brev men inga bra ord kommer. Sedan detta att ha ont hela tiden. Är tröttsamt, och tröttande.

Semester tänker jag, som en hägring långt borta. För jag har jobbat 2 veckor utan paus och det sliter lite. Faktiskt tror jag att min helg kommer att bli så. Ledig halva fredag och sedan 2 dagar. Det blir fint för mig. Som semester.

Lilla M arbetade med mig idag, hon sålde gratis teckningar :) och dansade robot-dans. Sedan ramlade hon från en stol och fick ett jack i huvudet. Aj då. Och sa underbara saker som:

-mina tårar, mina tårar är slut
-vi ska gå in i ett rosa moln
-säg till alla killar att titta på mig när de kommer (krävt under robot-dansen)


Men det där med orden och bilderna här på bloggen, får väl ta lite tid helt enkelt.
Den här är iallafall från i våras. Vi jagar skuggorna på huden, som levande tatueringar från mina fuktiga lockar.
Kyss,
Lo


Nu tar vi våra röda pussmunnar

och åker till det stora varuhuset och sniffar på parfymer.

Hej hej :-*


Rött hjärta

20.9.09Bubbliga fantasifulla kläder gör märket Dressbakery från Göteborg.
Min bästa bästa den här hösten förutom kjolen med stort K är denna. Röda. Klänning.
Kom in och prova för det är lite magiskt ändå med röda klänningar, tycker ni inte?
Jag vill ha rött nu.

Vin, mun, klänning, blod, halsduk, blomma, kyss, kind, ros, bok, kappa, sko, strumpa.
Rött!!


After the party...En fin fotograf kom hit idag. Hon jobbar med sin kommande fotoutställning och jag skulle vara jag. Det var så fint, jag gillar henne och hon är min väns syster så det kanske inte är så märkligt :) Fick ett origamihjärta av henne.
Fler hjärtan delades ut igår, jag går runt och sniffar på alla fådda blommor och äter rester från festen. Tänk vad mycket kärlek som ryms i den här staden, min mage blir liksom alldeles varm!

Det kändes fint att sammanföra gamla och nya vänner, Solo och Bus fixade i köket (TACK) och jag flaxade runt som en skadsjuten glad liten höna och provade kläder och presenterade folk för varandra. Fast de skötte sig mest själva och det är lite så jag gillar det. Att människor ska känna sig välkomna nog att bara hänga.

Försöker hitta någon bild på gårdagens dansanta klädsel men ni får nog vänta och hålla till godo med Camillas hjärta.

Kyss, från en trött och lycklig.


Hur ska jag klara av?

18.9.09

Att sälja denna som en dam lämnade in idag, tycks mig som en omöjlighet.
Trycket, det tjocka tyget, färgen. Allt är gjort med mitt namn på.
En 70-tals kjol med flappertryck.
Ser inte så fint ut med min Flashdancetröja till men jag är dålig idag. Har svimmat på Sahlgrenska. För lite sömn och mat i ett mycket litet soligt rum är ingen bra kombo när man ska inspektera hela förloppet när ens son får sin största kindtand uttragen på ett långsamt sätt. Av en elev. Som säkert är jättebra.

Men den var ju mitt fel att jag kollade, nästa gång får nog pappan följa med istället...

Jajovisst, nu tänker jag krama er hårt och önska trevlig helg.
Kom hit och shoppa i morgon, vi har fått in tonvis med nya skor och väskor. Det känns matigt och fint :)


Hennes rosa liv


Johanna gör oss glada i magen.


Skör och starkHyo Jung Lim


Herrkläder

17.9.09I filmen (Flashdance) hade hon en stor grön herrparkas och rutig halsduk. Jeans och klackeskor. Vilken tur att jag har allt det där redan. Fixa stilen liksom.
Fast halsduken den är ny. Eller det är eg 2. Som jag sytt ihop.

Jag antar att det betyder att jag är som på film.
Lite som på film.
Är jag.


Med ryggen mot

16.9.09


Jag har varit världsfrånvänd och inåtvänd. Det är lite underbart att få vara så. Jag tackar mina vänner som hjälper mig i butiken, så att jag kan få bli lite bättre.
Och min lever är dum igen. Fast i princip gör den bara ont när jag skrattar. Idag har jag skrattat mycket, det var länge sedan och trots det onda gör det nog ont bättre.
Botgöring. Leverbot. Jag har lagat god mat. Fint. Och på bilden, min nya tantväst och tunna höstmönstrade vintageklänning till fynd.

Och så ska jag ha en liten fest på lördag, eller bara en förfest. Midaircondo släpper sin nya skiva och det är releasefest. Lite vänner från frukostklubben ska möta andra vänner, sånt är härligt. Frukostklubben, har jag berättat? Kärleksfulla varelser frekventerar den, ni borde komma ifall ni är i stan.

Och kängor, har mina vänner på bilden. Kängor är fint.
Jag kastar en höstkyss som smakar mossa och hjortron,
till alla fina som läser mitt trams.


FÄRG!

Jag är sugen på färg.

RÖD

LILA

GRÖN

ge mig ALLT vad som helst som ni har,
bara det är i någon av dessa 3 färger.
En bil, en body, en blomma eller en matta.


Flashdancin!Jag såg på en gammal film igår. Den står sig än får jag nog lov att säga. Framför allt var det fint att se alla snygga outfits och jag kände att:

jag vill gå i jeans, klackskor, grön herrparkas och dubbla storrutiga röda halsdukar. Tur för mig att jag ägde allt, utom sjalen. Så för att än en gång visa er att jag inte alls har något emot HM gick jag till herravdelningen och köpte 2 st som jag tänkt sy ihop. Det är lite mkt i mitt huvud bara, så stället för att klippa av fransarna på bara ena sidan av dessa 2. Klippte jag av allt på ena.
Synd, det blir fler skarvar nu.

Sedan vill jag klippa sönder en tröja, ni vet som på bilden. Att ha som höstmys. Eller gå på fest med lila glitterfartränder på kinden.

Linnéa och jag har köpt kontorsgrejer. Det känns höstigt och viktigt. Hoppas hon lägger upp bild på sin blogg för hon var rysligt glad och söt mitt bland sina pärmar och röda böcker.


Försiktigt

14.9.09vecklar jag ut min morgon och tänker att jag måste dra ner på kaffet. Kaffe är knark. Det borde vara förbjudet, eller såhär:
en gång i veckan. Och vid festliga tillfällen. Som igår.
Man kan kalla det belöning för en hård arbetsdag, eller bara onödigt.

Jag och lilla M lyssnar på en bortglömd Cat Power skiva och bestämmer oss för att komma sent till dagis. Eller inte alls. H är ändå hemma förkyld.
I fredags satt jag och barnen under stjärnorna i Haga. Utomhusbio. Jag trodde att jag skulle kräkas av lycka, så vackert var det. Så kärlek. Tre tårar senare sov lillan i min famn. Kanske lite tungt att bära henne hem men så tänkte jag att det är de små sakerna. Det lilla i livet. Hennes bleka kind och ihopknipna ögon. Halvöppna snusande munnen. Bara till låns du vet. Och när hon är 14 går det inte längre rent praktiskt, det är inte menat heller.


Men hur svårt kan det va??!

Ge mig, innan jag försmäktar och dör i min trasigamisslyckatillblocketfyndsomnuliggerpågolvetsäng....


Ingen vilodag...

13.9.09Idag har jag jobbat med Dennis och Yonas. Det var spännande. Jag var mig själv, svettades, klädde av och på mig, gick runt i klackeskor och försökte att inte bry mig om kameran alls. Killarna jobbar åt en trevlig blogg som gör fina rep på folk och deras stil.
Klicka vidare till Isadora, en 70 plussare med stil om man säger så...

Vi skuttade runt mellan Drömma, hemma, loppis i Haga och ett vackert bibliotek som ligger vid Koltrastparken.
Jag fixade inte håret, pudrade inte bort min blanka panna och var sjukt trött och bara lite fåfäng. Hoppas att det blir bra, alla verkar ju så snygga och coola på den dära bloggen. Men det är fint att de tar med en helt vanlig mamma tycker jag. Att inte alla är 20 och från Stockholm, utan att en Isadora eller Drömma-Lotta får vara med :)

Dessutom hittade jag en gammal Anaïs Nin bok för 20 spänn på den där loppisen i Haga. Som matchade min franssjal. Flott värre för att tala bloggiska.
Jag ska visa lite bilder senare, ville bara dela med mig av länken till dem.


Lördagsgodis

12.9.09

Färska fikon ost tvättstugan barn framför liten tv en tonåring kryper under mitt skinn jag tänker för mycket ibland jag tänker att det är skit detta att jag inte är i Stockholm hos Mats och hans partner in crime för det är tidernas fest och färga håret ska man orka men jag har äntligen kopplat upp mig i Spotifyvärlden tack tack och varför har jag ingen hemmafru som kan gå ner till tvätten som sagt jag babblar och sen är jag lite kär i Nouvelle Vagues covers ungerfär hundra år efter alla andra borde jag inte ha en sån här skiva i butiken och när jag lämnat barnen på måndag måste måste måste jag få träffa vuxna lite och ha tisdagsmys eller nåt.

Och så längtar jag efter att få berusa mig på blodrött vin bara lite lagom och ha någon att laga mat med det vore så roligt att smaka av såser och lära mig klanta mig lyckas och jubla i sällskap framför spisen. Lilla M i all ära men det är inte riktigt samma sak.

Tisdagsmys, anyone?


Sällsam
Linnéa klippte mig och nacken syns, det är lite mera 20-tal igen. Jag känner mig sällsamt fin. Kanske lite ensam dock, fast barnen är hemma. Lite i mellanrummet. Som att jag väntar på nåt, fast gud vet vad.
Sen tänker jag att jag pratar för mycket. Inte talar, utan babblar. Folk kan tycka att det är jobbigt kanske. Det blir så när jag blir glad, eller gladnervös. Eller dricker för mycket kaffe. Om jag slutar helt med kaffe kanske alla börjar gilla mig.
Det där sista var ett skämt.
Den här bilden har Mia Sahlberg tagit, i våras. Den är fin.

Söndag i morgon, och en tjusig blogg ska komma hit och göra ett slags reportage på/om mig/min stil. Jag sliter mitt hår, tittar jag på mina kläder och tänker att jaha joho. De är trista och jag är en trött mamma, vem fasen ska...
Jag fiskar inte efter att någon ska säga åhdusomärsåpiffigjämt. Bara viska att jag orkar inget annat än att vara jag plust att det samtidigt ska bli hemskt roligt att träffa de här killarna.
För 10 eller 5 år sedan hade jag nog planerat, STÄDAT, gjort mig till och gått och shoppat 5 nya klänningar. Nu får det vara bra som det är, det här är jag liksom. Glad, smickrad, trött på mig själv och gammal nog att inte göra mig till. Så värst iallafall...
Tvättstugan kallar,
so long!

/Lo


Mon ChériMin underbara hyresgäst och kollega Linnéa, bloggar nu på ny adress.
Hälsa på henne i väntan på att jag vaknar till liv...

Kyss,
/Lo


Kattliv

10.9.09Det är en kattutställning som vi ska gå på, jag och barnen. Vernissage nu på lördag klockan 14. Bilden från den boken "det tokiga katthuset" är så skön. Det ser ut som att det är jag och lilla M. Hoppas vi ses.
Göteborgs konstmuseum


Detta om dyr secondhandJag tänkte knyta an lite till läsares och våra tankar i ämnet. Förklara lite hur det ligger till, som jag ser det.

Många konsumenter ondgör sig över att klänningarna ligger på runt 350-550 kr hos mig och Linnéa. Hurvida Myrorna och andra ställen som får in sina plagg gratis sätter priser tänker jag inte kommentera utan nu talar jag för oss.

Vi har 2 tillvägagångssätt för att få in plagg. Ett är att resa runt och köpa in från privatpersoner samt loppisar men det största är att folk kommer och lämnar in.
Klänningarna säljs på kommission och kunden får betalt när varan är såld.
Om en klänning kostar 300 kr på Drömma går 150 till butiken.
Moms är det inte på begagnade varor men vi skattar ju och man blir inte fet på den här verksamheten!
Om jag köper in brukar jag ta ett påslag på 3 istället för 2, för att få någon slags förtjänst.
Det är det ena faktorn. Den andra, som är minst lika viktig är att de gamla 50-tals rariteterna i princip tagit slut.

När jag var 16, alltså för 20 år sedan. Gick jag jämt runt i 40-tals klänningar och sagolika 50-tals kappor. Det var inga problem alls att få tag på ljuvligheterna. Efterfrågan var inte stor, de samlade bara damm på Frälsis i Östersund.
Idag hittar jag EN fin klänning i veckan på ett liknande ställe. Max!

Det är ett hantverk, enorm tygkvalité och historia bakom varje plagg från den tiden. I min värld betalar jag lätt 495:- för en unik handsydd pudding hos tex Mon Chéri än samma summa för en karamell från HM. En karamell som 500 andra i samma stad går omkring i.

Jag vill inte skapa en hetsig debatt som handlar om att HM är skit och vi bäst. För jag gillar HM. Det gör jag faktiskt.
Men när jag handlar en Cubus klänning för 200 kr så måste jag ändå tänka:

hur mycket kostar tyget, vart är den producerad, hur mycket fick designern eller den unga tjejen på fabriken i lön? Ärade konsumenter,
allting har ett pris. Tänk på det lite bara, är min milda önskan.


Den röda dagen gör inlägget rörigt

9.9.09Jag och Lily of the valley bytte grejor idag.
Jag fick de här skorna som viskar att de vill gå på fest. Hon fick ett presentkort och får komma in och välja vad som helst för samma summa.
Innan det kom en dam som plockat ljuvliga nejlikor i en trädgård. Bara så där. Till mig. Inte torra som du kan köpa på konsum utan små, väldoftande frodiga tingestar.
Innan det blev jag bjuden på lunch. Bara en sån sak. Hagabion är ett fint ställe, gå dit!

Sen tänkte jag blogga om Underbara Claras underbara lugg. Och såg, att hon skrivit om mig och Linnéa. Det var så fint och jag vill inte att hon ska tro att jag vill "betala tillbaka" allt det fina med ett ytligt lugginlägg. Så jag väntar med att lovsjunga hennes fina stil till en annan dag...

Sedan hade vi en intressant utredning om secondhand, dess utpriser och värde. Den skulle jag vilja dela med mig av till er som suckar över att fyndfaktorn är lika med noll jämfört med för tio år sedan. Men barnen är här och jag försöker undvika att bli långvarig vid datorn på kvällen.
Ni får läsa om tankarna i morgon. För nu ska jag hjälpa min förstfödde med ett kortföredrag om Nirvana.

Av alla band de lyssnar på. Känns det lite trevligt att han väljer dem. Fast jag var nog aldrig kär i Curt direkt, det var nog Klara tror jag.


Tvättstugeromantik

8.9.09När jag går ut på min lilla förstukvist blåser det nynnande i den japanska körsbären. Trät. Trädet. Och gårdslampan lyser upp bladverket underifrån, liksom inifrån
Barnen har somnat och nästan allt är diskat. Tvätten som tvingar ut mig sent kysser jag tacksamt. För det råder vila därnere. Tid för tänk och ensamliv en kvillrande sekund. Och jag har ingen aning om vad jag ska ha på mig i morgon.
Jag vet faktiskt inte det.


Spetsar = lust och fägring

Baby, mer info här från designern Sugarsnappy/Johanna!
Jag älskar min fina kjol. Över en svart som på bilden eller över en röd. Under en 50-talare eller en skir klänning i 30-tals modell. Jag vill ha den jämt :) På något sätt är den liksom gjord för att någon ska ta tag i ens midja och lyfta upp en. Eller lägga armen om, och dra in mig i jag vet inte vad...

Att Drömma nu fått in syskon till min kjol ska ni tacka era lyckliga garderober för. 7 högst unika kjolar för 495:- st hänger i butiken.
Str xs-l finns inne. Klicka på länken för mer info och tveka inte för den här spetstrasan är en keeper, yes sir!