Blogghjälp sökes...

31.10.09

Jag har alltid velat ha större bilder än Blogger erbjuder, men inte orkat ta tag i det riktigt. Flera har sagt att det är krångligt, och att man måste ladda upp på tex Flickr först. Så, jag testade att göra så, rakt av. Klippte ut koden och klistrade. Det blev en fyrkantig avhuggen bild. Och en annan för stor med utddragen text.
Hur vore det om jag kunde få det som nu?
Fast bara en storlek större bild?

Gah!


Linas bilder
Lina Öinert var en av fotograferna på minglet.
Hon tar jättejättefina bilder tycker jag. Och den på min bästa J, är så mitt i prick även om ni inte ser så mycket av henne eg. Hon har alltid fullt av spännen och hårnålar. Hennes badrum är en liten kitschdröm för övrigt.

Butiken är full av Norskor som sprätter runt, de är alltid så glada. Är det för att de shoppar billigare i Sverige? Är det för att de är på weekend holiday?
Är de bara trygga och lyckliga av naturen? Jag har tagit upp frågan förr men det finns väl inga enkla svar antar jag.

Iallafall, tack Lina för att jag fick låna bilderna från dig, och tack kära J för att du är en sådan grym vän!


Dans

Det är lördag, den där dagen när de flesta sover längre, äter långsam hotellfrukost och läser tidningen, -för de som fortfarande gör det. Älskar utan stress, låter ungar titta för mycket på tv, tvättar därför att det oftast är ledigt vid den här tiden, planerar lördagsmiddag alternativt skiter i planerandet och köper hem sushi. Som vi gjorde igår...

Jag klagar inte, det är roligt att jobba på lördagar. Jo, lite klagar jag. Barnhelgen skulle jag vilja vara ledig faktiskt.
Och inte behöva bekymra mig om barnvakt eller behöva lämna dem ensamma.

Den här lördagen är det nån slags fest, fester. Jag hade velat gå på Simons skräckfest med det är lättare att tacka nej till något jag jättegärna vill, än att fråga flera än jag redan gjort om barnvakt. Jag orkar inte få fler Nej just nu. Tex har jag bestämt mig för att aldrig mera fråga pappan om hjälp. Det funkar bara inte och istället för att bli besviken får jag bli kreativ.
Mitt ex tar sönerna på en såndär fest idag och troligen lämnas de över mitt i natten sen. De ska träffa hans nya tjej på festen, jag är nyfiken. Hon är dansare. Åh liksom, ung pigg och utan barn. Jag tänker på att hon borde gilla barn, iallafall. Hon måste väl det? Jag menar om hon ger sig i kast med en som har så många. Hon kanske har tips på dansskolor för barn, som är mera fria och lekiga än balett...tänker jag.
Men hon kanske inte alls har lust, vad vet jag. Han säger att hon inte aaaalls är som mig, att hon inte är sån. Att vi inte har nåt gemensamt minsann, att hon inte skulle gilla att hänga med mig och mina vänner. Föresten. Sån vaddå?
Som gillar klänningar och drömmar kanske?
Hon kanske mera gillar att skrota i jeans och gummistövlar?
Jag gillar gummistövlar, för kännedom.

En gång för tusen år sedan, för femton mer exakt, var jag den unga nya flickvännen som skulle introduceras för barn och ex.
Ett herrans ståhej vill jag minnas och de var som ett sammansvetsat team som skulle bedöma och släppa in, men bara lite lagom för De var ju föräldrarna! Jag tyckte alltid att det var lite överdrivet det där. Jag ville väl för fanken inte bli nån ny mamma, bara vara jag.
Jag tänker aldrig tala om för den nya att hon inte ska bli nåns mamma, det där är sånt vi föräldrar säger för att trösta och trygga oss själva bara. Det vore fint om hon gillar barn bara, om hon står ut och lite till, så är jag tacksam...

Fin och dansig lördag till er alla!


Mingel!! Och kvällens vinnare är...

30.10.09Dreamandawake :D

Vi sålde många många klänningar från Amandas fina märke.
Tack alla, det blev verkligen en väldigt fin kväll...

Just nu sitter barnen i köket och äter cupcakes, vi tittar på bilder från festen och jag undrar om ni förstår vilka fina kunder jag har?
Mitt hjärta känns varmt och ömt.

Nu måste jag möta en man på en perrong.
Puss, hej.

/Drömma-Lotta

Mingeltorsdagen stänger vi 17.00

28.10.09Det är viktigt, -och kom i tid till köpfesten sedan för när klänningarna är slut så är de. Och detsamma gäller kakorna och vinet...

DRÖMMA
Glömde innan att ge er fb-länken till själva gruppen. I december släpper jag även webshopen och mitt egna märke så just nu är det bråda dagar.
Det är tursamt och en gåva att jag har så fina vänner som hjälper mig.

Som Martin, som Maria.
Tack fina ni, tack från djupet av mitt hjärta!

Bilden är förövrigt ett konstverk inspirerat av ett foto taget på mig och Maria.
Marianne S Bratile heter konstnärinnan och hon gör vackra tavlor som brukar hänga i butiken. Den här hänger jag upp över kassan och vill du köpa mig och Maria kostar det 900 kr :0)

Nu ska jag träffa Paris-Mikel och dra sladdar så att vi får lite mera ljud uppe i Linnéas butik.
Puss, hej!


Drömma loves Malinka

Kom och mingla med oss i morgon som sagt. Ett hett tips är de supersköna puffbyxorna i tyger från Liberty, sydda av Göteborgsdesignern Carina Östlund som driver nystartade märket Malinka. (Phu, lång mening).
Drömma säljer även hennes utsökta klänningar och en supersöt top så missa inte dessa!

Priser från 695:-

MALINKA
Artikel i GP


Dreamydresses from Dreamandawake

Sitter och väntar på att Amanda ska dyka upp. Eller sitter och väntar föresten, jag har inte suttit på hela dagen. Och huvudet, igår liksom knastrade det till över höger tinning och så kom det tillbaka allt det bultande onda. Märklig känsla.

Iallafall, vi har ju mingel i morgon här i butiken. Tills dess är jag nog kry, om inte annat kommer jag att vara gladspeedad av gästerna för mingel är alltid mingel :)

För att få komma måste du antingen maila dromma@dromma.se och uppge namn på de som kommer. Eller så anmäler du dig i eventlistan på facebook.

Vi kalasar mellan 18-21, det bjuds på cupcakes och bubbel + den vanliga vip-rabatten 20% på allt!Först till kvarn och nyheter från ett av våra bästbästa märken:

DREAMANDAWAKE
Varmast välkomna, puss & kram


Elien Jewell

26.10.09

Eilen Jewell
Jag fick ett fint mail och kunde inte låta bli. Hon är ju så söt, både mailerskan och självaste Eilen.
Och tapeten, soffan samt mattorna bildar en utsökt komposition tillsammans med den lilla varelsen och hennes band.
Besök hemsidan, så höstig och blommig!


Jo vahettere vill du komma på min fest...

25.10.09

Den är på torsdag!

Ps,
skriver mera i morgon.
Godnattkyss,

Drömma-Lotta


Om en fest i stadens utkant och allmänt tjat på det.Vi åkte buss till Linnéas inflyttningsfest. Konstnären, Joanna, Isabella och jag.
Makalöst, hur har de kunnat få ihop sitt hem så bra på så kort tid. Det kändes verkligen inbott och fint, jag blev jätteinspirerad!
Det blev inte direkt några bilder på alla vackra som var där, på bloggiga cupcakes eller de ljuvliga scones som jag mölade i mig vid midnatt. För det var mera läge för prat och samvaro. Men iallafall, här kommer några bilder från köket och så får ni hålla till godo med det så länge. Överlag kan jag säga att männen antingen bar stickad väst eller hade hårdrockshår, kvinnorna hade nästan uteslutande klänning eller kjol samt att avsaknaden av svart var markant. För att vara på en fest iallafall.

Just nu har jag har fullt upp med att välja färger till kollektionen, vet ni hur svårt det är?! Alltså jag vet ju laxrosa, rött och nästan nästan svart, men.
Att titta på stickor med minirutor och tusen nyanser av samma, och inte ens kunna lägga ihop dem för att se hur de bli i kombination? Nästa gång ska jag hitta tygprover och klippa i tidningar och göra inspirationstavla, ha ett kontor och pärmar. Struktur.
Fina bilder.
Och struktur.

Min hals värker och jag är helt slut idag, jag sitter hemma hos M och inser att hälften av mitt jobb (läs räkningar) glömdes hemma i lägenheten. Dubbelt boende kräver även det en viss struktur...

Nog om det, i morgon börjar jag med att dra upp riktlinjerna för webshopen och mailar det sista till producenten. Typ det sista. Men nu, när jag avslutat det här megaspännande inlägget, kommer jag bara att krascha i säng.
Släppa taget, ge upp mina krav för en sekund och flyta in i dimman.

Vart tog den där extra sovtimman vägen, jag kan liksom inte känna den i min kropp...Lördag, here it comes.

24.10.09

En annan klocka ringer, det silade ljuset under rullgardinen avslöjar det kroppen redan skvallat. Tidigt, mörkt, för tidigt.
Ms säng är mjukare, det blir en lätt skålformad kokong. Sen när han kliver upp sträcks min rygg, jag flyter som på en luftmadrass ensam. Obarmhärtigt tomt, lördagsmorgnar ska vakna långsamt. Varsamt, med varma händer.
Tyvärr går det inte att från luftmadrassen plaska sig vidare ut i köket för frukost: grekyoghurten, med egen blandning av nötter och frön.
"Jag har ätit samma sedan april, tröttnar nog aldrig".

Tröttna aldrig på mig, tänker jag.

Den här barnfria helgen är det tid för arbete, tid för en inflyttningsfest i Jonsered. Där har jag aldrig varit.
Tid för eftertankte ang barnens pappa. Hur ska man förhålla sig till tomma löften? Ungefär så... Det är lättare för andra, jag blir en frustande oxe. Envis, långsam ilska som byggs upp och i värsta fall för det röda skynket; exploderar. Jag är oxe, alltså född i maj.
Tid för att greja en söndagsmiddag till M som kommer hem från sin utbildning och på morgonen den dagen vill jag långfika med mina vänner. Det gör jag oftare nuförtiden.
Igår tex, satt jag på Doppio med min vän Christian. Hans hjärna är vig, vi kastade oss mellan samtal om aktiv dödshjälp på resorts i Goa, vilda fester med här har du ditt liv-känsla och sedan: pang, du är död och alla du älskar fortsätter festen. Vidare till livsnjutande människor med hälften finskt hälften franskt ursprung, webshoppar och bloggerskor, kaffeproffs, lägenhetsbyten, sjuka anhöriga, cancer och Göteborskt klimat.
Hela tiden dök det upp människor som förstärkte samtalet för mig. Talade vi blogg hastade vackra Camilla Engman förbi med hunden, -livnjutande fransoser, ja då visade skärmen upp, nej förlåt ;) Utanför fönstret gled en finskfransk kund i sävlig takt och sådär höll det på...

Flummig morgon och jag skriver detta ifrån den där luftmadrassen, via mobilen.
Kära hälsningar,
Drömma-Lotta


Debatt i svt

23.10.09Ja, vi satt ju med som publik i programmet Debatt häromdagen. Tiden gick vansinnigt fort och det var verkligen roligt att göra ett studiebesök i tv-huset :)

Vill NI agera publik?
Du kan både välja att bara sitta och se snygg ut, som vi...eller delta i själva debatten. Kontakta Caroline Stenman som är publikansvarig mina vänner!

caroline.stenman@svt.se
031-83 71 08
0708-25 55 94


Webshop!Jag har bestämt mig, det blir en webshop.
Öppnar i december.

Puss och bästa helgen,
/Drömma-Lotta

Ps, söta Isabella har stans finaste stil, som ni ser. Stolen står till vardags i Drömmas provrum.


Dagens mål...

...att inte svimma hos min sons tandläkare.
Jag antar att det är "inte titta" som gäller den här gången.
Dra ut tanden på den man älskar, jag vill slå dem i magen och springa härifrån, nu.

Andas.
Sluta inte andas...


Oskärpa, fransk film och en surrealistisk känsla

22.10.09

Nej bilderna är inte bra men.
Vi var på bio igår, ute i Mölndal. Molière och två kortfilmer varav M var med i den ena. Inte den som var en leranimation, den andra.
Det är filmkalas tydligen och jag undrar lite hur de marknadsfört sig. Ty det var endast 10 pers i hela salongen. Men vilken salong ändå.
Så sköna säten och sofforna utanför. Och dörren. Det är nåt visst med teak och svart galon.

Diss:
att de inte fått dit folk eller gått hela vägen i bevarandet av detaljer och inredning i lokalen.
Hiss:
att det var billigt, mysigt varmt välkomnande och om jag kisade så syntes bara de fina sakerna.
Som verkligen var fina.
Att jag blev bjuden.

Har du en slant över är det dära stället väl värt ett besök iallafall. Jag kommer helt klart att ta mig ut igen!


Man kan kyssa sig själv

21.10.09


Camilla Häggman på Frölunda kulturhus.

Jag är med i utställningen, och hennes bilder var klart bäst :)


Statist javisst...

20.10.09Vi ska vara med i tv ikväll.
Jag är rätt trött och vill inte synas, är rädd rent ut sagt.
Det kanske man inte kan tro eftersom jag syns här hela tiden, men jag är tydligen en sammansatt och komplex kvinna ;)
Och tv är en annan sak, även om jag bara ska sitta som publik.
Neutralt klädd också, jag ska vara neutral.

Hm, vi har fått in jättefina svarta klänningar från Urban Buzz idag har jag hört. Kanske man kan klä ner den med en liten kofta och sitta och vara
n e u t r a l :)
Även om det är läskigt att åka dit så har jag dels en varm hand att hålla i, och så är det ju detta med att utmana sig själv. Sånt är roligt.
Och de kanske bjuder på fika.

Bjudfika i tv-huset, here we come!!


Kjolen som skickar ilningar
En höstkjol måste inte vara mörk i botten. Alls. Däremot är det fint liv om den har en volang längst ner, jag tröttnar aldrig på just det. Och fint print. Älskar jag.

Jag vaknar numera ibland i en annan lägenhet. Från 20-talet. Med mycket 60-tals vibb i dess inredning. Fast i vardagsrummet sitter det såna däringa plattor och jag tänker i mitt stilla sinne, att han tar så vackra bilder. Det borde sitta ett stort foto där istället.


Life is sweet

19.10.09

If you have good and loving friends:
Jacob Nyberg
Och Marias Life is sweet som sagt.


Testing...

17.10.09

Testar att blogga från mobilen...


Iris Berså
Jag har träffat två nya små människor i bekantskapskretsen idag. Det var fint som en klänning. Två små pojkar, men av någon anledning började jag spinna iväg på flicknamn efter det.

Iris Svea Disa Sol Malva Vera Majken Flora Siri Elvira...

Vilka namn gillar ni?

Och hoppas att ni förstår att ni ska klicka på Irislänken, hon är en finfin kollega till Drömma som är ny i bloggvärlden :)


Kärleksvänner

16.10.09Sen korkas det en flaska för att fira en kär vän och hennes framgångar.
Fortfarande regn, och några få ljuvliga stamkunder gör en hel dagskassa och mitt humör larvar sig uppåt. En dotter behöver hjälp med sin Halloweenutstyrsel och jag kan inte låta bli att önska mig en egen allhelgonafest. 20 min senare dimper det ner en inbjudan, det är bara en fråga om planering och barnvakt. Bara...

Anyways, jag vill väl bara säga att det finns väldigt mycket kärlek.
I den här butiken, i mitt liv, i mig.
Och det kan inga sjukdomar eller sorgligheter bita på, så är det bara.

Jag känner liksom en obändig kraft (nej det är inte bubbeldrickat) av energi och love som bara strömmar i mitt blod. Jag vill så mycket, jag har så mycket, det FINNS så otroligt mycket!
Jag tror att det blir en rolig dag i morgon, jag bara vet det.
Och mina barn hinner jag krama om extra mycket tack vare hon bubbelkvinnan idag,
så tack kära Jo.


Nu ska jag masa mig hemåt med mina dansiga ben och mitt hjärta,
det blir nog bra mina fina vänner.
Det blir nog bra, och livet är en resa som sagt.
Ja, och väskan som bra gärna vill till Paris eller New York finns på Drömma nu. Liten och nätt för 395:-
Bästa helgen till alla,

Drömma-Lotta


Lilla blåDen här är en fin sammetsblåsa med vitt svandun. Ärmlös, 60-tal.
650:- i str xs/s, samma inlämnare har lämnat in en chanel-liknande grönblå dräkt i str xs med guldknappar.

Och igår fick jag in en grå 50-talare, plisserad, organza och klädda knappar.
Men det är en annan historia...

Det regnar i Göteborg.
Jag sitter och jobbar med nya kollektionen tillsammans med två väninnor. Det går åt en hel del fika/mat/dryck. Och så pratar vi om sex. Folk pratar för lite sex och om sin egen kropp. Man lär sig ju inget om man inte frågar eller pratar om saker?
Intressant att prata sex med folk som kanske inte är exakt i sin egen ålder, har samma läggning eller erfarenheter. Tja, vem har exakt samma erfarenheter eg...

Iallafall, en väldigt mysig dag trots avsaknaden av kunder!


Klippdocka till Lisa

15.10.09
Lisa du är så flitig på att kommentera, jag blir så glad :)
Och tack alla ni andra, så många olika att jag inte längre hinner kolla upp er alla gånger. Känner mig lite otacksam men försöker iallafall att svara på bloggen här. Nåväl, bilderna känns lite som en klippdocka och även om de inte är i samma nyans så ser det fint ut tycker jag...
Och nej det är inte fotat i badrummet, vi har en stor kakelvägg på Drömma. Som eg är kritvit. Och klänningen är orange i tjockt tyg och kostar många pengar. Men den är sjukt fin.
Och dyr. Jag skäms lite. 1200:- i perfekt skick, men jag har inte hunnit laga den än så just nu kostar den 995:- Hinner jag laga den och säljer för det övre priset så blir det en glad överraskning till den söta inlämnerskan helt enkelt.

Kyss från Lo


Vintage candy in my shop!
Jag har fått in mycket fint från 50-talet nu. Bilden på klänningen gör den inte alls rättvisa. Det är svårt att fota svarta kläder. Den är i perrrrfekt skick, och kostar således 795:- en luftig 36:a men du kan lätt vara en 38:a om höfterna.
Skor från 495-595:- om de ser ut som dessa...

Jag önskar att svenska kvinnor hade lite mera ork att klä sig mera som förr.
Prydligt, sensuellt och kvinnligt. Det måste för guds skull inte vara secondhand, kedjorna och tjusiga märken har fina alternativ i prisklasser både över och under Drömma tex. Seså, låt bebisfläckarna spillas över både HM, vintage och Marc Jacobs kära vänner. Kläder är till för att användas, festklänning på en måndag och underklänningar lager på lager dagen efter!

Yay :0)


Vila...

14.10.09Den här är fin tycker jag, lätt beskuren och hämtad från aFanaticbloggen.
Jag gillade uppenbarligen många av bilderna på mig därifrån.
Jo, för att jag ser så mjuk ut, och för att i hela butiken så är det där mitt favorite spot, inne på Mon Chéri. Det är ju inte ens på Drömma, ha!
Igår när barnen somnat, färgade jag mitt hår.
Och fick besök. Det var lite fint liv mitt i allt det jobbiga.

Och snart är det helg, med lite fantasi iallafall. Inte för att jag är ledig men det är ändå något visst med helg. Jag ska svepa runt i den där saken ni ser på bilden.
Kanske på arbetstid faktiskt.
Ja, det ska jag banne mig!


At my producers placeJag tycker att de har ett fint kontor, jag blir lugn där. Det är som en stor utandning direkt innanför dörren, en varm proffsig människa som råkar tro på det jag gör. Som har all den där erfarenheten, är noggrann och som är fin att bolla idéer med. tänk om jag kunde göra det där med kläderna på heltid, med tillhörande webshop.

Tänk om.


KimonoBilden har jag lånat, kolla länken i förra inlägget!

Iallafall, hej hej. Här är jag. Man kan väl säga att jag känner mig rätt så långt ifrån den där skrattiga tjejen på bilden. Men så tänkte jag, varför visa en trött och glåmig tös som känner lite gå in i väggen varning. Visst är det mycket som är skrutt, framför allt att jag inte räcker till. Det är liksom en ständig stress detta, att jag inte hinner med. Livet känns övermäktigt och jag måste hålla god min, vara stark, beta av, kämpa på osv. Det kan göra mig ledsen men jag hinner inte ens det. Vara ledsen. Ok, det var det dåliga.
Allt som är bra, är jättebra. Det tar jag en annan dag, eller i ett annat inlägg.

Vad jag vill komma till (förutom kimonon) är att det bara är jag själv som kan förändra. Och i mitt fall handlar det mycket om att ta tag i saker i rätt ordning, beta av och inte stoppa huvudet i sanden. Det andra, som kanske är ännu svårare är

att
sätta
gränser.


Framförallt i mitt arbete.
Så, nu har jag bestämt mig för vissa saker. Och så ska jag säga nej till folk. Och till min familj. Inte hjälpa till så mycket. Utan känna efter om jag orkar först.
Och istället be om hjälp själv, istället.
Gud, det ser ju så jävla enkelt ut när jag skriver det här. Märker jag.
Tänk om det är så?
Jag testar lite, istället för att säga att det är svårt ska jag banne mig testa!

Och kimonon kommer från Drömmas vintageavdelning. Till den har jag Linnéas finaste underklänning från 1942. Jag har mycket sånt, morgonrockar med i lite lyxigare modell. Som används som kulturtantsfladder eller festklänningar.
Ett hett tips alltså, ta på er underkläderna och gå ut!!