Helvete!

11.1.10

at the bar

Kan ingen ge mig en riktig kamera!!
Så att jag kan fånga ljus, använda objektiv
som suddar ut allt det som är lika viktigt
som navelludd och som lyfter fram ögonblicken.
Blicken.
Färgerna. Kontrasterna
Jag vill dö lite
när jag tänker på att allt jag ser måste passera
en minikameras skruttlins. Hallå, jag KAN skärpa
när jag vill. Men kameran vill sitt egna bildspråk.
Bara samma ibland.
Fan också.


4 kommentarer:

Lisa sa...

jag har samma problem. fy. min kamera har gått sönder och är på lagning nu och jag vet inte ens om den kommer bli lagad men annars får jag en ny kamera och nu ett litet tag har jag en kamera som väger massa och är dålig.

bajs.

imorgon åker jag till gbg eller ja tisdag woho! så jag dyker väl upp på drömma någon dag!

jobbar du hela veckan? lär ju dyka upp på onsdagen annars någon annan dag. :) måste titta in ju!

kram på dig :)

Drömma-Lotta sa...

Jag är inte helt i form så om du vill vara säker kom 12-15 på dagarna, Lisa.

Trist med din kamera, hoppas den överlever...
Kram

Lillgull sa...

Tipsar om att skaffa ett litet portabelt stativ att använda i ofördelaktiga ljusförhållanden. Testa så ser du skillnad, jag lovar! Handskakningarna gör att bilden blir suddigare än vad den behöver vara.- Billigare än en ny dyr kamera med alldeles för många onödiga funktioner.
Sen tycker jag att en suddig bild kan vara minst lika vacker som en skarp-tillomed bättre! För den kan liksom förmedla mer än en knivskarp bild -känsla. Gräm dig inte för mycket över en liten lins Lotta, det är allt jag vill säga. Stora linser och stora objektiv har ju sina nackdelar de med...

Drömma-Lotta sa...

Tack!
Jag har ett minibordstativ till den jag har nu. Undrar om det passar?

Jaja, vi får väl se...