Megaloppis i Majorna

29.5.12

Untitled

Untitled

Untitled

Untitled

Untitled

Untitled

Untitled


Untitled

Untitled

Vi har haft sommar i vår stad och evenemangen går in i varandra.
Det är roligt att kunna välja, att det händer saker.
Göteborg är för mig en rätt lagom stad, liten men inte för liten.
Och stadsdelarna skiljer sig åt, i utseende och i energin.
Vi bor i Haga, ett vitt medelklassbarnfamiljsmeckaistan skulle jag säga.
Pittoreskt, kullerstenar och turister. L a g o m.
Lite kommersiellt och tråkigt men vänligt.

Min dröm är att flytta till Vasa. Där är det mera ööööverklass, vilket jag skiter i såklart.
Men husen. Pulsen och luftigheten. Rätt högt i tak ändå, alltså mentalt.
Mera än jag uppfattar Haga faktiskt. Men jag är ju ingen Göteborgare, kanske är det helt fel.

I Majorna då. Där går man ur huse och säljer sin bråte på gatan sista helgen i maj.
Dyr teak och finporselen mixas med noppiga barntröjor från Lindex.
Alla städar efter sig, nästan.
Det går lugnt till och trots trängsel och tropisk värme är alla är hippiesnälla.
När vi ska fika i skuggan av träden mitt i rondellen, vid Mariaplan.
Så lägger folk ut sina filtar nära.
Så nära att deras nuddar vår, och väskor lutas mot våra.
Hundar och ungar, tattos och tjocka tanter. Vi sitter och ser på och tänker att såhär
skulle det aldrig hända i Vasastan. Där folk har sån integritet. Och kanske nervositet.
Tur att det finns spårvagnar. Så att vi kan rulla mellan
verkligheterna i Göteborg...

Hammarkullens festival nästa år va?
Eller Knarrholmens...


8 kommentarer:

fröken blund slår dank sa...

ibland och ganska ofta vill jag bo i Göteborg. jag har lite rötter där, några kvistiga o knotiga, men ändå. och sen har jag inte hunnit läsa här på länge och jag måste säga att jag skulle sträcka lite extra på mig om min son gjorde sån fin konst, viktig och bra. och det där om mors dag. jag vet inte. min man är lika dan. och på sätt och vis, så kanske vi ska fira oss själva. lite extra. att det kanske räcker så. och andra sidan kan jag tycka...att om våra män vet att det betyder nåt för oss, oavsett komersiellt jippo eller ej...så kunde de ju anstränga sig lite...jag är tvetydig i frågan. faktiskt. varm kram !!!

Drömma-Lotta sa...

Jag med, väldigt kluven i frågan alltså.
Däremot tycker jag att du borde flytta hit. Rötter eller inte!

Jag är väldigt stolt över min konst och jag tänker ALDRIG säga till honom att han måste skaffa ett riktigt jobb. Som jag fick höra. Näe, bättre att hjälpa till med nätverk och tänka på hur de som lyckats med försörjningen, gjort. Utan att göra avkall på sina kall alltså.

Nånå, nu ska jag jobba vidare med att fota grejer till loppisen i mörkret.
För här är det allt annat än ljust just idag...

Kram!

MF sa...

Ja det stämmer så bra det där du skriver om alla stadsdelars olika karaktär och de varierade möjligheterna som finns i det. Känns också nästan lite som om man undrar vad som INTE hände den här helgen, haha. Med karneval, loppis, festival och vernissager hit och dit. Men det är väl kanske bara sommaren som börjat och vad vi kan vänta oss även juni, juli framöver. Jippi!

till-vidas-ara sa...

Åå..minns känslan du beskriver så fint. hann uppfatta lite lite av det där..

kramar Lycke

Marian N. Larsen sa...

Jeg er lige flyttet til Gtb fra Danmark - eller jeg bor uden for staden i Hindås. For mig er det netop stadens mangfoldighed, hvor hvert område byder på forskellige stemninger, som jeg er vild med. Og så de mange gode spisesteder..... Sikke fine billeder du tager :)

Kh Marian fra brændstof bloggen

Åsa sa...

Fin skildring av Göteborg. Levande och riktig, tack!

Åsa sa...

Oj, höll på att glömma att säga att jag hade gett mycket för att få gå på den loppisen :-)

Drömma-Lotta sa...

Marian, välkommen till Sverige!!
Vilket fantastiskt hus du flyttat till, wow.

Och du, kom till min loppis, välkommen :)

Åsa, ska försöka fota lite den här gången. Så att ni som inte kan komma ändå får vara med lite...

Hej Lycke, kram!